Regjimentin i Artilerisë Kanadeze merr detyrën e rojës së Mbretëreshës

Mbretëresha e Mbretërisë së Bashkuar vizitoi Regjimentin Mbretëror të Artilerisë Kanadeze në dhomën e rojeve në Kështjellën Windsor. 🏰

Regjimenti po merr për herë të parë detyrën e rojës në Londër dhe Windsor. 🛏

Mbretëresha pa nga afër vendstrehimin e rojeve dhe dëgjoi historitë e ushtarëve, historitë e tyre, shtëpitë dhe familjet e tyre në Kanada.

Madhëria e saj ka qenë Kapitene e Përgjithshme e Regjimentit që nga Kurorëzimi në 1953, dhe sot ajo paraqiti shpatën e Kapitenit të Përgjithshëm, e cila do t’i jepet çdo vit një oficeri që ka treguar udhëheqje shembullore.

🗡 Shpata është paraqitur për të përkujtuar 150 vjet që nga formimi i Baterive A dhe B, të cilat ishin forcat e para të përhershme të asaj që tani është Ushtria Kanadeze.

Read Previous

„Greta mund të shkojë në “Ferr“ për pica 100% neutrale ndaj karbonit në Zelandën e Re.“

Read Next

Jacqueline Kennedy dhe John F. Kennedy