1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

Borxhet e papaguara, vihet në sekuestro kompania e fluturimeve “Air Albania”

Borxhet e papaguara, vihet në sekuestro kompania e fluturimeve “Air Albania”

Kompania Air Albania, flamuri dhe krenaria e Shqipërisë siç e quan kryeministri Edi Rama, është vendosur në sekuestro për shkak të borxheve të papaguara. Në Qëndrën Kombëtare të Biznesit është depozituar një shkresë ekzekutimi nga

Read More
Thellohet kriza e mosgjetjes së punonjësve për transportin, serviset e mjeteve; Restorantet e baret po punësojnë pensionistë

Thellohet kriza e mosgjetjes së punonjësve për transportin, serviset e mjeteve; Restorantet e baret po punësojnë pensionistë

Me sa duket nuk do të jetë e largët dita kur qytetarët do t’i drejtohen serviseve për kontrollin e automjeteve dhe nuk do të gjejnë teknik apo të kërkojnë shërbime të tjera dhe të mos

Read More
Pensioni nuk del, rreth 16% e personave mbi 65 vjeç vazhdojnë të punojnë

Pensioni nuk del, rreth 16% e personave mbi 65 vjeç vazhdojnë të punojnë

Numri i pensionistëve që raportohen si të punësuar ka pësuar rritje dekadën e fundit. Pensionet e ulëta, hapësirat e lëna bosh nga të rinjtë dhe sidomos disa vende të pune sektorin e bujqësisë po plotësohen

Read More
Buxheti faktik, qeveria pagoi 108 milionë euro për koncesionet në 2022

Buxheti faktik, qeveria pagoi 108 milionë euro për koncesionet në 2022

Koncesionet apo partneritetet publike private i kanë marrë buxhetit të shtetit në vitin 2022 plot 12.64 miliardë lekë apo rreth 108 milionë euro. Buxheti faktik i vitit 2022, i dorëzuar tashmë në Kuvend nga Ministria

Read More
Çmimet në Shqipëri, të dytat më të shtrenjtat në rajon, në raport me mesataren e BE-së

Çmimet në Shqipëri, të dytat më të shtrenjtat në rajon, në raport me mesataren e BE-së

Në Shqipëri, çmimet ishin sa 61.3% e mesatares së Bashkimit Europian, sipas të dhënave të raportuara nga INSTAT. Ndërsa në raport me shtetet e tjera të rajonit, Shqipëria është e dyta relativisht më e shtrenjtë,

Read More
Punonjësit shqiptarë me pagën më të ulët në rajon, qeveritarët rekord në raport me të ardhurat për frymë

Punonjësit shqiptarë me pagën më të ulët në rajon, qeveritarët rekord në raport me të ardhurat për frymë

Me rritjen e fundit, paga mujore bruto e presidentit shqiptar të Republikës bëhet 7 herë më e lartë se paga mesatare mujore në vend, duke shënuar një rekord në rajon. Presidenti i dytë pas Shqipërisë,

Read More
39% e të punësuarve morën paga më pak se 35,520 në muaj në 3-mujorin e parë

39% e të punësuarve morën paga më pak se 35,520 në muaj në 3-mujorin e parë

Në Shqipëri, vetëm 60% e atyre që raportohen si të punësuar marrin pagë mujore, pjesa tjetër është e vetëpunësuar pa pagesë kryesisht në biznesin e familjes. Por edhe ata që marrin paga, në një pjesë

Read More
Inflacioni rritet papritur, ushqimet shtrenjtohen me 10%, rënia e euros nuk ndihmon

Inflacioni rritet papritur, ushqimet shtrenjtohen me 10%, rënia e euros nuk ndihmon

Pas gjashtë muajsh radhazi, kur shfaqi shenja ngadalësimi, rritja e çmimeve u përshpejtua sërish në muajin maj, përkundrejt pritshmërive të Bankës së Shqipërisë që treguesi të kishte një ulje graduale përgjatë këtij viti. INSTAT njoftoi

Read More
‘Fluturojnë’ biletat vajte-ardhje të avionëve nga Rinasi, më e lira 150 €

‘Fluturojnë’ biletat vajte-ardhje të avionëve nga Rinasi, më e lira 150 €

Shtetasve shqiptarë, por sidomos emigrantëve do u kushtojë shumë shtrenjtë udhëtimi me avion në muajin gusht, duke rrezikuar të dekurajojë ardhjen e shumë emigrantëve pranë të afërmeve të tyre. Çmimet e biletave përmes aeroportit të

Read More
Shtrenjtimi i apartamenteve, dhembje koke për një familje normale

Shtrenjtimi i apartamenteve, dhembje koke për një familje normale

Në Shqipëri, ritmi i rritjes së çmimeve të apartamenteve është shumë herë më i lartë se rritja e të ardhurave mujore. Niveli i ulët i të ardhurave mesatare dhe çmimet e larta, kanë sjellë që

Read More