Shpallen kampionet biznesmene per 2023

Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) ka vënë në qendër të vëmendjes gratë sipërmarrëse të Ballkanit Perëndimor, duke shpallur fituesit e çmimeve prestigjioze për vitin 2023. Këto gjashtë gra të jashtëzakonshme janë shpallur si ikonat e sipërmarrjes në një gamë të gjerë sektorësh, duke përfshirë turizmin, teknologjinë, artin dhe më shumë. Ata janë Rigerta Loku, Ilda Humić, Hana Qerimi, Nikolina Kovaçeviq, Irena Chaushevska Danilovska dhe Marija Ivanković Jurišić.
Përzgjedhur nga një grup prej rreth 250 nominimesh, këto gra janë një dëshmi e fuqisë, përkushtimit dhe ndikimit pozitiv që sipërmarrësit femra kanë në ekonominë e Ballkanit Perëndimor. Amer Kapetanovic nga RCC, në emër të sekretares së Përgjithshem të RCC Majlina Bregu, theksoi nevojën për të thyer stereotipet dhe për të ndryshuar sistematikisht mënyrën se si shoqëria i sheh dhe mbështet gratë në biznes. Me statistika të tilla si një në dy gra në Ballkanin Perëndimor të papuna dhe vetëm një në katër të jenë pronare biznesi, është e qartë se ka shumë punë për të bërë.
Ky event shërben jo vetëm si një platformë për të vlerësuar arritjet e tyre të jashtëzakonshme por edhe për të nxitur një ndryshim të qëndrueshëm që promovon pjesëmarrjen e plotë dhe të barabartë të grave në të gjitha aspektet e jetës ekonomike dhe sociale.
Nisma e RCC për të njohur gratë sipërmarrëse është pjesë e një përpjekjeje më të gjerë për të ndërtuar një Ballkan Perëndimor më të fortë dhe më të bashkuar, ku diversiteti dhe barazia janë jo vetëm pranohen, por edhe festohen..
Gratë e shpallura si sipërmarrëse të vitit janë një dëshmi e asaj që mund të arrihet me pasion, përkushtim dhe një shtysë për të thyer normat. Nga Rigerta Loku, e cila rikthehet në Shqipëri për të transformuar një tokë të braktisur në një fermë të zhvilluar, tek Ilda Humić, që ka ndërtuar një markë të suksesshme mode nëpërmjet rrjeteve sociale, secila prej tyre ka një histori unike dhe frymëzuese.
Ky vit solli gjithashtu një Njohje Speciale të Jurisë për gjashtë sipërmarrëse të tjera që po ashtu kanë bërë ndryshime të rëndësishme në komunitetet e tyre dhe përtej tyre. Këto njohje jo vetëm që shërbejnë si një dritare në përpjekjet dhe sukseset e grave në sipërmarrje por gjithashtu si një ftesë për të gjithë për të ndërtuar një mjedis më mbështetës dhe inkurajues për gratë në biznes.
Në fund, RCC dhe mbështetësit e tij, përfshirë Bashkimin Evropian, janë të përkushtuar për të ndërtuar një të ardhme ku gratë kanë mundësinë, mbështetjen dhe platformën për të shkëlqyer si udhëheqëse dhe ndryshues të lojës në ekonominë rajonale dhe më gjerë.

Read Previous

Reforma Zgjedhore, koha që anija të dalë në det të hapur

Read Next

Bregu: Plani i rritjes së BE-së mund të dyfishojë ekonomitë e Ballkanit në 10 vite