1. Home
  2. OP-ED

Category: OP-ED

Pse ish-miku Basha është kapitull i mbyllur

Pse ish-miku Basha është kapitull i mbyllur

Nga Jamarbër Malltezi  Në politikë përdoret ”ever say never“ pasi është arti që bën të mundur vepra të pamundura. Për më tepër çdo njeri e meriton një shans të dytë (“second chance” siç njihet). Por

Read More
Varfërimi që do të sjellë rritja e pagave

Varfërimi që do të sjellë rritja e pagave

Nga Ola Xama Miratimi i rritjes së pagave nga Kuvendi i Shqipërisë për administratën dhe dyfishimi i saj për presidentin, deputetët e ministrat, mbart më shumë rreziqe ekonomike se ato të etikës dhe moralit. Pikësëpari,

Read More
Teatri i neveritshëm parlamentar me vendimin e rritjes së rrogave të veta

Teatri i neveritshëm parlamentar me vendimin e rritjes së rrogave të veta

Nga Ylli Manjani Natyrisht teatri i shëmtuar parlamentar me vendimin e rritjes së rrogave të veta është i shëmtuar. I neveritshëm fare madje! Por, rritja e rrogës së nënpunësit publik nuk është një gjë e keqe.

Read More
Ne, shoqëria e interesit të vogël

Ne, shoqëria e interesit të vogël

Të jesh me pushtetin është fare e lehtë, madje tek ne është bërë modë, sepse të jesh me pushtetin të jepet mundësia që ai interesi i struktur në sirtarët e dëshirave të fillojë të dal

Read More
120 mijë të ftuar në TV e Absurdistanit dhe vende të lira pune

120 mijë të ftuar në TV e Absurdistanit dhe vende të lira pune

Nga Lutfi Dervishi Arbsuristanë dhe arbsurdistane! Mirë se vini në tokën e mrekullueshme të Absurdistanit, një vend ku arsyeja nuk mbahet mend kur ka marrë lejen e zakonshme dhe ku qetësia konsiderohet si një kërcënim

Read More
Një lider i ri?

Një lider i ri?

Nga Meri Lika Sot në krahun opozitar dhe jo vetëm, janë duke u folur dhe përfolur dy tema: “të iki Berisha” dhe “a do kthehet Basha”. Personalisht nuk i kam menduar asnjëherë asnjërën prej tyre

Read More
Shqetësimi i bodigardëve të regjimit…

Shqetësimi i bodigardëve të regjimit…

Nga Hysni Gurra Bodigardët e regjimit nuk janë të shqetësuar se Rama po i ngjan mikut tij Vuçiç me kontrollin absolut të mediave në vend dhe me shkatërrimin e opozitës me mjete “ligjore”, me krimin

Read More
Arlindi nuk ka projekt, Qorri është projekt!

Arlindi nuk ka projekt, Qorri është projekt!

Nga Çim Peka Të njëjtët gazetarë, që e pranojnë se më 14 Maj nuk kishte zgjedhje por votime, të njëjtët që e pranojnë se euro ra në minimumin historik pasi qindra miliona u përdorën për

Read More
Shqipëria e vitit 2023, hapa pas në mbajtjen e zgjedhjeve të lira

Shqipëria e vitit 2023, hapa pas në mbajtjen e zgjedhjeve të lira

Nga Ylli Manjani Nuk di të them sa kanë ndikuar në rezultat ndërhyrjet brutale të pushtetit në zgjedhje dhe dështimet e KQZ në menaxhimin e procesit. Por për një gjë jam i bindur që sot:

Read More
Vjedhja e zgjedhjeve më spektakolare që ka ndodhur ndonjëherë në Shqipëri

Vjedhja e zgjedhjeve më spektakolare që ka ndodhur ndonjëherë në Shqipëri

Është vjedhja e zgjedhjeve më spektakolare që ka ndodhur ndonjëherë në Shqipëri. Është e tillë sepse ka ndodhur në kushtet kur KM i vendit akuzohet për korruptim të agjentit të FBI, korruptim të ambasadorëve…të gjitha

Read More