1. Home
  2. Kuriozitete

Category: Kuriozitete

Brenda marrëdhënies së Mbretëreshës Elizabeth II me Camilla Parker Bowles

Brenda marrëdhënies së Mbretëreshës Elizabeth II me Camilla Parker Bowles

Vdekja e një mbretëreshe ka mënyrën e saj për të nxitur ndjenjat e mira dhe të këqija. Mbretëresha Elizabeth II, mbretëresha më e jetëgjatë që ka mbretëruar ndonjëherë mbi Mbretërinë e Bashkuar dhe Mbretërinë e

Read More
Si përfitojnë vizitorët që presin në radhë për të nderuar mbretëreshën

Si përfitojnë vizitorët që presin në radhë për të nderuar mbretëreshën

Mbretëresha Elizabeth II ishte një monarke e përkushtuar dhe që kishte udhëtuar mirë që të ndërvepronte me - sa më shumë njerëz që të mundej. Edhe për të, megjithatë, ishte e pashmangshme që ajo kurrë

Read More
Darvinizmi social: Mbijetesa e më të fortit

Darvinizmi social: Mbijetesa e më të fortit

Darvinizmi Social është një qasje që përpiqet të zbatojë konceptet e përzgjedhjes natyrore në individë dhe shoqëri të veçanta. Nga ky këndvështrim, mund të nxirret ideja se në shoqëri duhet të ndodhë e njëjta gjë

Read More
E vërteta rreth tentativës për vrasjen e mbretit Charles

E vërteta rreth tentativës për vrasjen e mbretit Charles

Sytë e gjithë botës u kthyen drejt monarkisë britanike me vdekjen e Mbretëreshës Elizabeth II në moshën 96-vjeçare. Sovranja më jetëgjatë në historinë britanike mbretëroi në kohë të mira dhe të këqija për vendin e

Read More
7 pika turistike që kanë vizituar njerëzit e lashtë

7 pika turistike që kanë vizituar njerëzit e lashtë

Besoni apo jo, turizmi ka ekzistuar që nga koha e Egjiptianëve. Gjatë historisë, njerëzit e lashtë udhëtonin jo vetëm për qëllime politike dhe fetare, por edhe për kohë të lirë dhe eksplorim. Në fund të

Read More
Zbulimi: Pogradeci është banuar që në periudhën e Neolitit të hershëm

Zbulimi: Pogradeci është banuar që në periudhën e Neolitit të hershëm

Një tjetër vendbanim prehistorik, krahas atij të Buqezës, është zbuluar në afërsi të rrugës Pogradec-Drilon. Një ekip arkeologësh të Institutit të Arkeologjisë, në bashkëpunim me studentë të arkeologjisë nga Maqedonia e Veriut, Serbia etj, prej

Read More
Parashikimi i Nostradamusit: Mbretëresha Elizabeth do të vdesë, një luftë e re botërore dhe tërmete

Parashikimi i Nostradamusit: Mbretëresha Elizabeth do të vdesë, një luftë e re botërore dhe tërmete

Mbretëresha Elizabeth II e  Mbretërisë së Bashkuar, një nga figurat më me ndikim në historinë botërore gjatë shekullit të 20-të, vdiq këtë të enjte . Vdekja e saj sjell ndërmend një profeci të Nostradamusit, gati 500 vjet më parë, që

Read More
A mund të bëhet Metaverse një ‘El Dorado’ prej 30 trilionë eurosh?

A mund të bëhet Metaverse një ‘El Dorado’ prej 30 trilionë eurosh?

E ashtuquajtura e ardhmja e internetit nuk është ende këtu, por ajo vjen së shpejti dhe po zhvillohet në Metaverse, me adoptuesit e hershëm që thonë se tani është koha për t’u bashkuar. Por për

Read More
Fshati i fundosur del nga thellësia e liqenit, nuk ndodhte prej më shumë se 70 vitesh

Fshati i fundosur del nga thellësia e liqenit, nuk ndodhte prej më shumë se 70 vitesh

Thatësira që ka përfshirë Europën ka nxjerrë nga thellësitë e ujit vendbanime të lashta në zona të ndryshme. Një rast i ngjashëm ka ndodhur edhe në Spanjë. Një vendbanim romak ka dalë nga thellësitë e

Read More
Libraria lundruese më e madhja në botë, mbërrin në Portin e Vlorës

Libraria lundruese më e madhja në botë, mbërrin në Portin e Vlorës

Libraria më e madhe lundruese në botë “Logos Hope” ka mbërritur ditën e djeshme në portin e Vlorës. Anija do të qëndrojë e ankoruar në Portin e Vlorës për dy ditë. 'Logos Hope' është një

Read More