1. Home
  2. ESE

Category: ESE

Shënim për gjashtëvjetorin e furrikut milanez

Shënim për gjashtëvjetorin e furrikut milanez

Nga Astrit Cani Sot bahen 6 vjet prej kur çova tarabën e furrikut milanez ktu në kërthizë të lagjes kineze. Megjithse e konsideroj si strehë nuk e kam kthye kurr në strofull, ngase megjithëse ngjaj

Read More
“Do të vijë edhe një mikesha ime të shtunën”

“Do të vijë edhe një mikesha ime të shtunën”

nga Sonila Meço “Do të vijë edhe një mikesha ime të shtunën”- më pohoi Xhoi me gazmend lozonjar si për të më përforcuar idenë se kurset po shkojnë mbroth. Dhe ashtu ndodhi, D u shfaq

Read More
KATËR BURRA QË “MUNDËN” KANCERI

KATËR BURRA QË “MUNDËN” KANCERI

nga Mitro Çela 1.DOKTOR POLIKRONI Janar 2018. Bashkë me Simonin. Në shtëpinë e vëllait, Doktor Polikronit. -Tu duk pak i zbetë? -Më pyeti vëllai, duke zbritur shkallët. -... Natën tjetër. Vetëm me Polikronin. Mbi tavolinë

Read More
Nga Henry Kissinger: Si të shmangni një luftë tjetër botërore

Nga Henry Kissinger: Si të shmangni një luftë tjetër botërore

Lufta e Parë Botërore ishte një lloj vetëvrasjeje kulturore që shkatërroi eminencën e Evropës. Udhëheqësit e Evropës ecën në gjumë – me frazën e historianit Christopher Clark – në një konflikt në të cilin asnjëri

Read More
Ese e shkruar pa ndjenja!

Ese e shkruar pa ndjenja!

Nga Kimete Berisha 1. Për t'u kompletuar fotografia e pushimeve, me kostume të lamjes, me shpinë kah deti dhe me bostan në prehër shkruhet nga një status i ndjerë mbi jetën dhe mbi vuajtjen. E

Read More
MBI KËNGËN LABE

MBI KËNGËN LABE

Nga Edmond Bejtaj Refleksion i lindur pasi dëgjova këngën labe dedikuar kryeministrit që bëri rrugën andej poshtë nga Kardhiqi INTRODUCTION (Im atë, labi i mirë dhe i ashpër) Për një kohë të gjatë, në mëndjen

Read More
Kushtetutë e re që çke me të!

Kushtetutë e re që çke me të!

Nga Ylli Manjani Botuar ne Kumtari Ka shumë njerëz që thonë se “nuk ka faj Kushtetuta, por zbatimi i saj”. Unë nuk e kundërshtoj detyrimisht këtë teori, por moskundërshtia vjen vetëm nëse Kushtetutën e shoim

Read More