Raporti i KRIIK: Mazhoranca intimidoi administratën për të marrë pjesë në zgjedhje, fushata ishte e varfër në ide

Aksioni i Vëzhgimit për Zgjedhjet për Organet e Qeverisjes Vendore (KRIIK) ka bërë një raport sa i takon zgjedhjeve të 14 majit dhe ecurisë se pocesit. Antuela Male thekson se mazhoranca ka intimiduar administratën për të marrë pjesë në zgjedhje. Ajo renditi edhe edhe disa nga problematikat, siç janë fshirja e bojës, votimi familjar apo edhe thyerja e heshtjes zgjedhore.

“Fushata e varfër në ide, me të pakta. Pikat problematike, jashtë jashtmes fuqizimi i grave. Gratë kanë pasur pak ose aspak vend në fushatë me perjashtim të atyre që kandidonin. Mazhoranca e kaluari cdo gjë që kishte ne avantazh duke qene ne  per zgjedhjet

Mazhoranca intimidim administratës për të marrë pjesë në zgjedhje dhe ne fushatë. Pati disa shkelje sa i takon heshtjes zgjedhore. Vleresohet pozitvisht mbulimi nga ana e policisë për një mbarëvajtje te qete gjate dites se zgjedhjeve. U hasën disa problematika si: Fshirja e bojës, votimi familjarisht, mungesa e energjisë elektrike, kjo bën që qytetaret të besojnë me pak.“- tha ajo.

Read Previous

“Demokracia fitoi!”/ Reagon nga burgu Fredi Beleri pas fitores

Read Next

Të shtëna me armë tek Pediatria në QSUT