Nisin shkarkimet nga HEC-i i Vaut të Dejës. Disa zona në Shkodër pa energji elektrike

Nisin shkarkimet nga hidrocentrali i Vaut të Dejës. Shefi i Emergjencave Civile në Prefekturën e qarkut Shkodër Pëllumb Dani deklaroi se po shkarkohet 1700 m kub në sekondë.

Nga këto 700 metër kub në sekondë përmes agregatëve dhe 1700 në total.

Ndërkohë sipas informacioneve nga bashkia e Shkodrës janë pa energji elektrike disa zona.

Bashkia Shkodër:

Niveli i lumit Drin (hidrometri ura e Bahçallëkut) shënon kuotën 6.05 m me një rritje prej 25 cm me orën 18.00 te datës 17.01.2023 (kuota max 7.50 m).

Niveli i Liqenit (hidrometri ura e Bunës) shënon 7.40 m me një rritje prej 15 cm me orën 18.00 të datës 17.01.2023 (kuota max 8.70 m ).

OSHEE, zonat pa energji elektrike:

Fidri 2 Koman 69 ab.
Fidri 1 Rrenc 1486 ab.
Fidri 6 Velipoje 415 ab.
Fidri 4 Velipoje 316 ab.
Fidri 2 Rrenc 773 ab.
Fidri 5 Rrenc 357 ab.
Fidri 4 Shkodra1 1375 ab.
Fidri 5 Shkodra 1 2185 ab.
Fidri Hajmel Vau Dejes 1763 ab.
Fidri 2 Cas 682 ab.
Fidri 4 Cas 456 ab.
Fidri 1 Dajc 878 ab.
Fidri Gjegjan Fushe Arrez 892 ab.
Fidra pjeserisht te stakuar
Fidri 15 Shkodra 1, 10 ab ura shtrenjte.
Fidri 1, Bajze 200 abonenta.

Bashkia Pukë:

Ne Qytetin Puke ka demtime te interkapeteve te bllokut te 5 pallateve renie te sovatimeve dhe demtime catish , levizje te tjegullave po nderhyhet nga Drejtoria e Sherbimeve dhe Mzsh.
Ka probleme me energjine elektrike ne NJAD Puke.

Bashkia Malësi e Madhe:

Nuk ka pasur energji elektrike ne NJAD Kelmendit, Shkrel dhe Gruemire.

Bashkia Vau Dejës:

Mungon energjia elektrike ne NJAD Hajmel.

Nga Autoriteti Verior Rrugor:

Gjate nates kemi pasur mot me reshje shiu dhe ere te forte . Eshte punuar per pastrimin e inerteve te rena nga skarpatet ne akset malore. Ne segmentin Dedaj-Boge eshte rritur niveli i perrejve dhe si rezultat uji kaperderdhet siper rruges. Kalimi behet me rruge alternative. Nuk evidentohen probleme ne segmentet e tjere ne qarkullimin rrugor. Vazhdon puna sipas grafikut rutine.

Read Previous

Nis seanca në Gjykatën Kushtetuese për mandatin e Olta Xhaçkës

Read Next

2022, inflacioni mesatar 6.7% niveli më i lartë në 24 vite, të varfrit më të ekspozuar