Këln, për herë të parë do të dëgjohet ezani i muezinit nga publiku

Xhamitë në Këln tani do të lejohen të transmetojnë ezanin me anë të altoparlantëve çdo të Premte, duke e bërë atë qytetin e parë të madh gjerman që e lejon këtë praktikë.

Skema pilot dyvjeçare do t’i japë secilës xhami mundësinë për të dëgjuar muezinin për pesë minuta çdo të premte midis orës 12 dhe 3 pasdite.

Në shumicën e vendeve perëndimore nuk u lejohet besimtarëve myslimanë që të dëgjojnë ezanin për kohët e riteve fetare.

Read Previous

Foltorja e Kukësit

Read Next

Vullkani La Palma: Evakuime të reja pasi zjarri përfshinë fabrikën e çimentos