Rekomandohet doza e tretë e vaksinës

Ekspertë pranë OBSH kanë propozuar që të aplikohet doza e tretë e vaksinës kundër koronavirusit. Ata kanë rekomanduar që kjo dozë të jepet për personat e moshuar dhe ata me imunitet të dobët sepse sipas studimeve, te këta njerëz imuniteti i krijuar nga vaksina bie më shpejt se te njerëzit e tjerë.

Kate O’Brien, drejtoresha për vaksina e OBSH-së ka thënë që doza e tretë duhet të jepet një deri në tre muaj pas aplikimit të dozës së dytë që mbrojtja të jetë më efektive.

 

kumtari.al

Read Previous

Formacioni i mundshëm i kombëtares sonë ndaj Polonisë

Read Next

Letrat e censuruara të Marie Antoinette deshifrohen me rreze X