Përmbytjet shkatërrojnë Kinën jugore/ Qindra mijëra të evakuuar

Qindra mijëra njerëz në Kinë janë evakuuar në disa provinca jugore dhe lindore pas shirave të pandërprerë që shkaktuan përmbytje dhe shkaktuan rrëshqitje të dheut.

Videot në mediat shtetërore tregojnë makina duke notuar nëpër rrugë dhe njerëzit duke u shpëtuar me litarë nëpër lumenj të fryrë.

Zona po sheh reshjet më të larta që nga viti 1961, thonë zyrtarët e motit.

Banorëve e komuniteteve që jetojnë përgjatë brigjeve të lumenjve dhe në lagjet e ulëta u është kërkuar të lëvizin në toka më të larta.

Read Previous

Senati amerikan arrin marrëveshje dypartiake për kontrollin e armëve

Read Next

SHËNIM: Mungesa në samitin e Brukselit, Vuçiç po çon Ballkanin e Hapur në divorc me BE

Leave a Reply

Your email address will not be published.