OKI mund të shkaktojë sulm në zemër

“OKI” vazhdon të jetë njëri prej barnave që po përdorët në vazhdimësi nga kosovarët kundër dhimbjeve të kokës. Në fakt Shqipëria vitin e kaluar kishte ndaluar përdorimin e këtij ilaçi pa recetë mjekësore.

Sipas raportimeve të mëhershme, ky ilaç mund të shkaktojë disa efekte anësore në organizëm siç janë, sulm në zemër për njerëzit që kanë probleme me zemër, goditje në tru, problemet me tretjen, hemorragji dhe ulçerë në stomak.

Rekomandohet të përdoret bashkë me ushqim apo edhe qumësht për shkak se mund të irritojë stomakun. Mjekët thonë se gjatë përdorimit të Oki-t duhet evituar konsumimi alkoolit, pasi përndryshe mund të rritet rreziku për dëmtim të mëlçisë ose hemorragjisë së stamokut.

Gjithashtu “OKI” nuk duhet përdorur nga personat që vuajnë nga astma, ulcera, veshkat, nga fëmijët nën moshën 15 vjeç dhe gratë shtatzëna.

Kujtojmë që Shqipëria ka ndaluar shitjen e këtij ilaçi nëpër barnatore pa recetë të mjekut./Reporteri/

Read Previous

Koncesioni i portit turistik në Vlorë, qeveria miraton kontratën e qirasë me vlerë 1 Euro

Read Next

Basha “merr leje”, përmend me emra Çet Kastratin dhe Samir Manen