Gjurmët në Shallvare të Masar Këlliçit, gjyshit – deputet të Belindit

“Shtëpia në Shallvare ku ka lindur babai i Belind Këlliçit, Zamiri. Ndërtuar në vitin 1923 nga gjyshi i Zamirit, Masari, deputet në Parlamentin e parë shqiptar 1921.

Ballkoni ka qenë tribunë ku shikoheshin aktivitet sportive. Kanë ardhur Zogu dhe E. Hoxha. Kur vinte ky i fundit, pronarët largoheshin. Nga viti 1934 – 1939 kanë qenë zyrat e K.S. Tirana. U prish në vitin 1964 për ndërtimin e shkollës 20-Vjetori, Dora Distria.|

Fragment nga libri im “Gjurmë në Shallvare” ”

(Marrë nga profili i  z. Orhan Sakiqi në Fb)

Image

 

Read Previous

Ministria e Jashtme greke, reagim të ashpër/ Lënia në burg e Fredi Belerit, vendim skandaloz

Read Next

Mbështetja ndaj Erdoganit/ Gazeta greke: Rama i ka detyrime financiare