Skandal lobimi: Konservatorët e Mbretërisë së Bashkuar akuzohen për korrupsion

Partia Konservatore në pushtet në Mbretërinë e Bashkuar është akuzuar për korrupsion pasi ka mbështetur një koleg që ka thyer rregullat e lobimit me pagesë.

Deputetët në Dhomën e Ulët votuan me 250 kundër 232 të mërkurën, kundër një pezullimi 30-ditor të Owen Paterson, një veprim që u rekomandua nga komiteti i standardeve të dhomës.

Paterson kreu një “rast të rëndë avokatie me pagesë” duke përdorur vazhdimisht pozicionin e tij për të promovuar dy kompani, të cilat së bashku i paguanin atij gati trefishin e pagës së tij vjetore parlamentare, raporton Aljazeera.

Por kur deputetëve iu kërkua të miratonin pezullimin e tij, një grup konservatorësh, me mbështetjen e kryeministrit Boris Johnson, paraqitën një propozim për ta vonuar atë dhe për të ngritur një komitet të ri për të rishikuar procesin disiplinor të Dhomës së Ulët.

Partitë opozitare të zemëruara nga propozimi thanë se rregullat po ndryshonin sepse qeveria nuk e mbështeti pezullimin, një veprim që ata thanë se do të dëmtonte besimin e publikut në parlament.

kumtari.al

Read Previous

Bëri simbolin e shqiponjës me duar / Bëhet për spital Miss Serbia

Read Next

Gjermania: Gjendja në Bosnjë-Hercegovinë është alarmuese