Gjukanoviç shpërndan parlamentin – Mali i Zi në zgjedhje të parakohëshme

Presidenti i Malit të zi, Milo Gjukanovic nuk ka pranuar propozimin e Frontit Demokratik pro-serb, Demokratëve dhe Lëvizjes URA, që Miodrag Lekiç të mandatohet për të formuar Qeverinë e re, duke kërkuar shpërndarjen e parlamentit. Kreu i shtetit malazez deklaroi se zgjedhjet e parakohshme do ti jepnin një zgjidhje krizës politike në vend.

“Unë kam përshtypjen se nuk ekziston një shumicë e qartë që do të ishte në gjendje të formonte një qeveri të re. Besoj se shpërndarja e parlamentit është zgjidhja më optimale në situatën e caktuar politike dhe se është në interesin më të mirë të të gjithë qytetarëve të Malit të Zi, sepse hap mundësinë e organizimit të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në kohën më të shkurtër të mundshme”, tha Gjukanoviç.

Sipas Gjukanovic, ai që do të zgjidhet në krye të qeverisë do të duhet të përballet më shumë sfida të vështira ekonomike dhe energjitike.

“Konteksti rajonal dhe global, si dhe sfidat politike dhe të sigurisë, problemet ekonomike dhe financiare me të cilat përballet Mali i Zi, veçanërisht në sektorin e energjisë, shëndetësisë dhe fushave të tjera, kërkojnë një kompetent, Qeveri e përgjegjshme dhe efikase që do të jetë e përkushtuar për zgjidhjen e tyre ditë e natë”, u shpreh Presidenti i Malit të Zi.

Read Previous

Urdhri i Prokurorisë për të dhënat e hakeruara ngre shqetësime mbi lirinë e medias

Read Next

Kurti për CNN: Serbia nuk është demokraci, por regjim hibrid

Leave a Reply

Your email address will not be published.