140 vite me Pinokun

Të gjithë e dinë historinë e Pinokut; përralla klasike për fëmijë në lidhje me kukullën prej druri. Një përrallë e dashur për fëmijë e të rritur, e sjell nga Carlo Collodi. Historia e saj fillon pikërisht 140 vite më parë në qytetin Collodi, në Toskanë, në 7 korrik 1881.

Përralla tregon aventurat djallëzore të një kukulle të animuar marionetë, të quajtur Pinocchio dhe babait të tij, gdhendësit të varfër Geppetto. Solli konceptin e hundës së gjatë të Pinokut që zakonisht u atribuohet atyre që thonë gënjeshtra.

Përmes kësaj historie, më imagjinare të krijuar ndonjëherë, lexuesit përfshihen në aventura magjepsëse. Ajo përmban personazhe të gjalla si bulkthi duke folur, mjeshtri i kukullave Mangiafuoco, Dhelpra dhe Macja dhe Zana.

E konsideruar si një klasik ndërkombëtar për fëmijë, libri është përkthyer në 300 gjuhë të ndryshme si dhe ka frymëzuar shfaqje të shumta skenike, seri televizive dhe filma.

Read Previous

EUROPË & BE

Read Next

Gramoz Ruçi diti të ikë si dinozaur politik