Viti 2021 në objektivin e REL

Nga efektet e pandemisë së koronavirusit, deri te pasojat e përleshjeve të armatosura, disa prej fotografive më mahnitëse të vitit 2021. Disa fëmijë duke u shëtitur me autobus, gjatë festivalit të çizmeve, të njohura si valenki, në Kukmor të Tatarstanit, në Rusi, më 5 janar.1-Disa fëmijë duke u shëtitur me autobus, gjatë festivalit të çizmeve, të njohura si valenki, në Kukmor të Tatarstanit, në Rusi, më 5 janar.Disa serbë duke festuar Krishtlindjet ortodokse, në Tempullin e Shën Savës, në Beograd, Serbi, më 6 janar.2-Disa serbë duke festuar Krishtlindjet ortodokse, në Tempullin e Shën Savës, në Beograd, Serbi, më 6 janar.Një burrë, i veshur me një kostum, duke marrë pjesë në festimin e festës së Vitit të Ri ortodoks, e njohur si Malanka, në fshatin Krasnojilsk, në perëndim të Ukrainës, më 14 janar.3-Një burrë, i veshur me një kostum, duke marrë pjesë në festimin e festës së Vitit të Ri ortodoks, e njohur si Malanka, në fshatin Krasnojilsk, në perëndim të Ukrainës, më 14 janar.Një burrë duke u zhytur në ujë të akullt, gjatë festimit të Epifanisë, në Almati, Kazakistan, më 18 janar.4-Një burrë duke u zhytur në ujë të akullt, gjatë festimit të Epifanisë, në Almati, Kazakistan, më 18 janar.Një burrë duke u arrestuar nga policia, gjatë një marshi për të kërkuar lirimin e udhëheqësit të burgosur opozitar, Aleksei Navalny, në Kazan të Tatarstanit, në Rusi, më 31 janar.5-Një burrë duke u arrestuar nga policia, gjatë një marshi për të kërkuar lirimin e udhëheqësit të burgosur opozitar, Aleksei Navalny, në Kazan të Tatarstanit, në Rusi, më 31 janar.Një burrë duke ndezur një qiri, gjatë ditës së përkujtimit të viktimave të komunizmit, në Sofje, Bullgari, më 1 shkurt.6-Një burrë duke ndezur një qiri, gjatë ditës së përkujtimit të viktimave të komunizmit, në Sofje, Bullgari, më 1 shkurt.Gazetaret bjelloruse, Katsyaryna Andreyeva (djathtas) dhe Darya Chultsova, duke u gjykuar në Minsk, Bjellorusi, më 9 shkurt. Ato u burgosën për dy vjet për shkak të "organizimit të ngjarjeve publike, me qëllim të minimit të rendit qytetar". Dënimi u pa gjerësisht si reagim i motivuar politikisht pasi ato raportuan për protestat kundër regjimit në Bjellorusi.7-Gazetaret bjelloruse, Katsyaryna Andreyeva (djathtas) dhe Darya Chultsova, duke u gjykuar në Minsk, Bjellorusi, më 9 shkurt.
Ato u burgosën për dy vjet për shkak të “organizimit të ngjarjeve publike, me qëllim të minimit të rendit qytetar”. Dënimi u pa gjerësisht si reagim i motivuar politikisht pasi ato raportuan për protestat kundër regjimit në Bjellorusi.Një person duke vendosur një qiri të ndezur, në një monument për nder të 104 personave të vrarë nga forcat e sigurisë gjatë protestave antiqeveritare të vitit 2014, në Kiev, Ukrainë, më 18 shkurt.8-Një person duke vendosur një qiri të ndezur, në një monument për nder të 104 personave të vrarë nga forcat e sigurisë gjatë protestave antiqeveritare të vitit 2014, në Kiev, Ukrainë, më 18 shkurt.Një aktivist duke u ballafaquar me oficerë policorë, gjatë një proteste në Almati, Kazakistan, më 28 shkurt.9-Një aktivist duke u ballafaquar me oficerë policorë, gjatë një proteste në Almati, Kazakistan, më 28 shkurt.Monumenti Nëna Armeni shihet mbi Jerevan, Armeni, më 5 mars.10-Monumenti Nëna Armeni shihet mbi Jerevan, Armeni, më 5 mars.Disa gra duke marrë pjesë në një marsh për barazi gjinore, në Ditën Ndërkombëtare të Grave, në Kiev, Ukrainë, më 8 mars.11-Disa gra duke marrë pjesë në një marsh për barazi gjinore, në Ditën Ndërkombëtare të Grave, në Kiev, Ukrainë, më 8 mars.Një skitar duke bërë një kërcim dramatik, gjatë Kampionatit të 18-të Botëror të Skitarisë në Stil të Lirë, në Almati, Kazakistan, më 11 mars.12-Një skitar duke bërë një kërcim dramatik, gjatë Kampionatit të 18-të Botëror të Skitarisë në Stil të Lirë, në Almati, Kazakistan, më 11 mars.Kryqet e drunjta shihen mbi vendet ku janë varrosur 42 të burgosur, të vrarë gjatë një kryengritjeje më 1953, në kampin e punës së detyruar, në Vorkuta, Rusi.13-Kryqet e drunjta shihen mbi vendet ku janë varrosur 42 të burgosur, të vrarë gjatë një kryengritjeje më 1953, në kampin e punës së detyruar, në Vorkuta, Rusi.Një mjek duke kontrolluar një pacient, në një spital të mbingarkuar me pacientë me COVID-19, në Lviv, Ukrainë, më 6 prill.14-Një mjek duke kontrolluar një pacient, në një spital të mbingarkuar me pacientë me COVID-19, në Lviv, Ukrainë, më 6 prill.Një ushtar ukrainas duke ledhatuar një qen, në rajonin e Donetskut, në lindje të Ukrainës, më 17 prill.15-Një ushtar ukrainas duke ledhatuar një qen, në rajonin e Donetskut, në lindje të Ukrainës, më 17 prill.Një burrë duke qëndruar mbi rrënojat e një shtëpie, pas përleshjeve të armatosura vdekjeprurëse përgjatë kufirit mes Kirgizisë dhe Taxhikistanit, në provincën Batken, në Kirgizi, më 4 maj.16-Një burrë duke qëndruar mbi rrënojat e një shtëpie, pas përleshjeve të armatosura vdekjeprurëse përgjatë kufirit mes Kirgizisë dhe Taxhikistanit, në provincën Batken, në Kirgizi, më 4 maj.Një grua duke u falur në malin Çatirdag, në Krime, Ukrainë, më 16 maj. Të rinjtë tatarë të Krimesë ngjiten në mal çdo vit, për nder të atyre që kanë vdekur gjatë dëbimit të tatarëve të Krimesë më 1944.17-Një grua duke u falur në malin Çatirdag, në Krime, Ukrainë, më 16 maj.
Të rinjtë tatarë të Krimesë ngjiten në mal çdo vit, për nder të atyre që kanë vdekur gjatë dëbimit të tatarëve të Krimesë më 1944.Një punonjës shëndetësor duke i bërë një fëmije testin për COVID-19, në Bishkek, Kirgizi, më 24 maj.18-Një punonjës shëndetësor duke i bërë një fëmije testin për COVID-19, në Bishkek, Kirgizi, më 24 maj.Besimtarët katolikë duke marrë pjesë në një ceremoni, në një kishë pyjore, që hapet vetëm një herë në vit, pranë fshatit Dubok, në Bjellorusi, më 4 korrik.19-Besimtarët katolikë duke marrë pjesë në një ceremoni, në një kishë pyjore, që hapet vetëm një herë në vit, pranë fshatit Dubok, në Bjellorusi, më 4 korrik.Një tubim para ndërtesës së parlamentit, në mbështetje të një parade të komunitetit LGBT, në Tbilisi, Gjeorgji, më 6 korrik. Aktivistët e ekstremit të djathtë sulmuan disa organizime të komunitetit LGBT në qytet, duke çuar në vdekjen e një xhiruesi dhe lëndimin e dhjetëra personave të tjerë.20-Një tubim para ndërtesës së parlamentit, në mbështetje të një parade të komunitetit LGBT, në Tbilisi, Gjeorgji, më 6 korrik.
Aktivistët e ekstremit të djathtë sulmuan disa organizime të komunitetit LGBT në qytet, duke çuar në vdekjen e një xhiruesi dhe lëndimin e dhjetëra personave të tjerë.Dy gra duke marrë pjesë në një protestë të quajtur "Lulet e Ukrainës", kundër rrënimit të një ndërtese moderniste të kohës sovjetike, në Kiev, Ukrainë, më 12 korrik.21-Dy gra duke marrë pjesë në një protestë të quajtur “Lulet e Ukrainës”, kundër rrënimit të një ndërtese moderniste të kohës sovjetike, në Kiev, Ukrainë, më 12 korrik.Një burrë duke shitur një dele në një treg të gjedheve, për festën islame të Kurban Bajramit, e njohur edhe si Festa e Sakrificës, në rajonin e Almatit, në Kazakistan, më 20 korrik.22-Një burrë duke shitur një dele në një treg të gjedheve, për festën islame të Kurban Bajramit, e njohur edhe si Festa e Sakrificës, në rajonin e Almatit, në Kazakistan, më 20 korrik.Një ushtar dhe një vajzë e vogël duke shikuar marshin për Ditën e Pavarësisë, për të shënuar 30 vjet shtetësi, në Kiev, Ukrainë, më 24 gusht.23-Një ushtar dhe një vajzë e vogël duke shikuar marshin për Ditën e Pavarësisë, për të shënuar 30 vjet shtetësi, në Kiev, Ukrainë, më 24 gusht.Disa adoleshentë duke u përpjekur që të kapin valët për t'u lidhur 'online', në fshatin Çebotarevo, në rajonin perëndimor të Kazakistanit, më 27 gusht.24-Disa adoleshentë duke u përpjekur që të kapin valët për t’u lidhur ‘online’, në fshatin Çebotarevo, në rajonin perëndimor të Kazakistanit, më 27 gusht.Ushtarët duke marrë pjesë në një paradë për të shënuar përvjetorin e 30-të të pavarësisë, në Bishkek, Kirgizi, më 31 gusht.25-Ushtarët duke marrë pjesë në një paradë për të shënuar përvjetorin e 30-të të pavarësisë, në Bishkek, Kirgizi, më 31 gusht.Paralimpistët ukrainas duke u pritur me lule në aeroport, pas kthimit nga Lojërat Paralimpike "Tokio 2020", në Kiev, Ukrainë, më 5 shtator.26-Paralimpistët ukrainas duke u pritur me lule në aeroport, pas kthimit nga Lojërat Paralimpike “Tokio 2020”, në Kiev, Ukrainë, më 5 shtator.Hebrenjtë hasidikë duke marrë pjesë në festimet për Rosh Hashanah, në Uman, Ukrainë, më 8 shtator. Rreth 30,000 pelegrinë, nga më shumë se 10 vende, u mblodhën për këtë ngjarje për të shënuar Vitin e Ri hebraik.27-Hebrenjtë hasidikë duke marrë pjesë në festimet për Rosh Hashanah, në Uman, Ukrainë, më 8 shtator.
Rreth 30,000 pelegrinë, nga më shumë se 10 vende, u mblodhën për këtë ngjarje për të shënuar Vitin e Ri hebraik.Dy vajza duke pozuar para aparatit në klasë, pas rihapjes së shkollave, në Bishkek, Kirgizi, më 15 shtator.28-Dy vajza duke pozuar para aparatit në klasë, pas rihapjes së shkollave, në Bishkek, Kirgizi, më 15 shtator.Qytetarët duke i bërë përgatitjet për një ceremoni në Babin Jar, në Kiev, Ukrainë, më 29 shtator. Këtë vit u shënua përvjetori i 80-të i masakrës së Babin Jarit, një prej masakrave më të mëdha të hebrenjeve gjatë Luftës së Dytë Botërore.29-Qytetarët duke i bërë përgatitjet për një ceremoni në Babin Jar, në Kiev, Ukrainë, më 29 shtator.
Këtë vit u shënua përvjetori i 80-të i masakrës së Babin Jarit, një prej masakrave më të mëdha të hebrenjeve gjatë Luftës së Dytë Botërore.Disa gra afgane duke mbledhur lule shafrani, në Herat, Afganistan, më 11 nëntor. Këto lule shihen si alternativë ndaj kultivitimit të lulëkuqes, në rajonet e varfëruara rurale të vendit.30-Disa gra afgane duke mbledhur lule shafrani, në Herat, Afganistan, më 11 nëntor.
Këto lule shihen si alternativë ndaj kultivitimit të lulëkuqes, në rajonet e varfëruara rurale të vendit.Gjeorgjianët duke protestuar në mbështetje të Mikheil Saakashvilit, i cili ndodhej në grevë urie, në burg, në Tbilisi, Gjeorgji, më 15 nëntor. Saakashvili, president i Gjeorgjisë nga viti 2004 deri më 2013, ishte arrestuar pak pas kthimit nga azili në Ukrainë.31-Gjeorgjianët duke protestuar në mbështetje të Mikheil Saakashvilit, i cili ndodhej në grevë urie, në burg, në Tbilisi, Gjeorgji, më 15 nëntor. Saakashvili, president i Gjeorgjisë nga viti 2004 deri më 2013, ishte arrestuar pak pas kthimit nga azili në Ukrainë.Afganët duke ikur nga atdheu i tyre, pas kthimit të talibanëve në pushtet, për të shkuar në Pakistan, në pikën e kalimit kufitar Çaman, më 17 nëntor.32-Afganët duke ikur nga atdheu i tyre, pas kthimit të talibanëve në pushtet, për të shkuar në Pakistan, në pikën e kalimit kufitar Çaman, më 17 nëntor.Turbinat e erës shihen në Parkun e Erës, në Bajgorë, Kosovë, më 18 nëntor. Kosova siguron vetëm 3 deri në 5 për qind të energjisë së saj nga burimet e ripërtërishme, dhe është ndër shumë shtetet e Ballkanit që përballet me mugnesë të energjisë këtë dimër.33-Turbinat e erës shihen në Parkun e Erës, në Bajgorë, Kosovë, më 18 nëntor.
Kosova siguron vetëm 3 deri në 5 për qind të energjisë së saj nga burimet e ripërtërishme, dhe është ndër shumë shtetet e Ballkanit që përballet me mugnesë të energjisë këtë dimër.Disa vizitorë duke shikuar artefakte në Muzeun Kombëtar të Historisë, i rihapur pas renovimeve, në Bishkek, Kirgizi, më 19 nëntor.34-Disa vizitorë duke shikuar artefakte në Muzeun Kombëtar të Historisë, i rihapur pas renovimeve, në Bishkek, Kirgizi, më 19 nëntor.Mijëra minatorë, pas pezullimit të punës së tyre në minierat e qymyrit, duke protestuar para ndërtesës së qeverisë, për të kërkuar kushte më të mira pune dhe rroga më të larta, në Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë, më 23 nëntor.35-Mijëra minatorë, pas pezullimit të punës së tyre në minierat e qymyrit, duke protestuar para ndërtesës së qeverisë, për të kërkuar kushte më të mira pune dhe rroga më të larta, në Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë, më 23 nëntor.Një ushtar ukrainas duke qëndruar në vijën e frontit përballë separatistëve të mbështetur nga Rusia, në rajonin e Luhanskut, në lindje të Ukrainës, më 7 dhjetor. Tensionet po rriten në rajon, teksa Rusia ka grumbulluar rreth 100,000 trupa në kufirin e saj me Ukrainën.36-Një ushtar ukrainas duke qëndruar në vijën e frontit përballë separatistëve të mbështetur nga Rusia, në rajonin e Luhanskut, në lindje të Ukrainës, më 7 dhjetor. Tensionet po rriten në rajon, teksa Rusia ka grumbulluar rreth 100,000 trupa në kufirin e saj me Ukrainën.Një pamje e Shëtitores së Wilsonit, në një ditë me borë, në Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë, më 13 dhjetor.37-Një pamje e Shëtitores së Wilsonit, në një ditë me borë, në Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë, më 13 dhjetor./radio evropa e lir/ 

Read Previous

Kosova shpall non grata një zyrtar rus të UNMIK-ut

Read Next

PERSONAZHI I VITIT 2021 – Jaroslav Ludva