Vetëm një ditë pasi miku i tij, Luca, i quajti barbona, Rama përpiqet të qetësojë fermerët

Gjatë prezantimit të buxhetit për vitin 2022 për fermerët, në fjalën e tij kryeministri Edi Rama është ndalur edhe tek protesta e fermerëve.

Kryeministri shpjegoi se ky rimbursim 6% është përllogaritur 9 milion euro.

Shpjegimet e Ramës:

Është hedhur një hapa para dhe jo mbrapa. Me këtë skeme 6% ne synonim që përmes shfrytëzimit të kapacitetit të grumbulluesve të çojmë paratë tek fermeri. Shifra në fund fare ka rezultuar shifër modeste, por një shifër e kontrolluar nga disa grumbullues të mëdhenj dhe jo domosdoshmërisht ka shkuar tek fermeri.

Në këtë fazë sistemi i grumbullimit ka përfituar masivisht nga mbështetja e qeverisë. Ka rezultuar rreth 9 milion dollar.

Dhe të transferohet në buxhetin e bujqësisë dhe në vend të shpenzohet në sistem të pa qartë rimbursimi ku pjesa më e madhe kontrollohet nga grumbulluesit, kjo tani të shkojë për produktivitetin, por duke ju dhënë buxhetit.

Presh shifrën e 1.3 miliard dollar, dhe sa mundtë impaktohet nga 9 milion euro. Në bëjmë shumë me këtë duke synuar produktivitetin. Është e rëndësishme të kuptohet.

Read Previous

Gjermania i frikësohet protestave, ministri deklaron se nuk do të ketë detyrim vaksinimi

Read Next

New York Times 1982, Shqiptarët rindezin debatet deri në lashtësi