Vdes në moshën 88-vjeçare ish-senatori i Utah-s, Orrin Hatch

 Gazeta Kumtari 

Ish-senatori republikan i Utah, Orrin Hatch, ka vdekur në moshën 88-vjeçare.

Hatch ishte senatori më jetëgjatë në historinë e Utah-s dhe senatori republikan me shërbimin më jetëgjatë. Ai ishte gjithashtu ish-president pro tempore i Senatit të SHBA-së dhe kryetar i Komitetit të Financave në kohën e daljes në pension, në fund të mandatit të tij të shtatë. Ai përfaqësoi shtetin e tij nga 1977 deri në 2019.

Ai vdiq në orën 17:30. Të shtunën në Salt Lake City, i rrethuar nga familja, sipas Fondacionit Orrin G. Hatch. Shkaku i vdekjes nuk u bë i ditur menjëherë.
Hatch, një peshkop i dikurshëm mormon i cili u rrit në Filadelfian e klasës punëtore, kishte një reputacion për të punuar në të gjithë rreshtin. Si rrjedhim, ai nxori me sukses një numër të madh ligjesh. Në kohën kur u largua nga detyra, ai kishte sponsorizuar ose bashkë-sponsorizuar 790 projektligje që u bënë ligj, raportoi The Washington Post.

Në kohën e daljes në pension, Hatch “mbante dallimin se kishte miratuar më shumë legjislacion në ligj se çdo senator tjetër i gjallë”, tha një deklaratë nga Fondacioni Orrin G. Hatch. “Përmes etikës së tij të pamëshirshme të punës, Hatch fitoi një reputacion si një nga ligjvënësit më efektivë dhe dypartiakë të të gjitha kohërave.”

Kryetari i Fondacionit Hatch A. Scott Anderson e quajti Hatch një “njeri me mençuri, mirësi, karakter dhe dhembshuri” që besonte në kompromis. “Në një komb të ndarë, Orrin Hatch na ndihmoi të tregojmë një rrugë më të mirë duke krijuar miqësi kuptimplote në të dy anët e rreshtit,” tha ai.

Read Previous

Bumi i ndërtimit rrit sektorin e mobilieve, shtrenjtohen çmimet

Read Next

Pse presidenti francez është më i fuqishmi në Europë