Vdekja e turistëve në Qerret të Kavajës / Zbardhet formula e helmimit

Dalin detaje të reja nga vdekja e turistëve në Qerret të Kavajës. Agjentët sekret rusë kanë arritur në konkluzionin se katër shtetasit e tyre kanë vdekur nga monoksidi i karbonit.

Sipas burimeve për MCN, në analizën laboratorike janë gjetur faktor të gazit monoksid karboni në nivelin e mbi 70%. Mekanizmi se si është çliruar kjo lëndë helmuese në pishinën me një familje ruse, ende nuk dihet.

Por çfarë është monoksidi i karbonit?

Është shume-substancë e gaztë, ekzistuese në natyrë ose e prodhuar, e cila ka komponentë të fuqishëm toksikë. Një prej komponentëve të CO është kloriti, i cili përdoret edhe si armë biologjike dhe bromina, e cila ka efekt të fuqishëm në lëkurë dhe sulfid hidrogjeni, e cila shkakton helmim të menjëhershëm. Të gjithë këto komponentë të CO kanë një formulë empirike që shkakton dy oblikacione që bëjnë që CO të shfaqet vizualisht.

Informacionet deri tani flasin se në vendngjarje ka patur prezencë të këtyre elementëve kimikë që kanë çuar në konsumin e oksigjenit.

Çka të bën të dyshosh që vdekja e një familje ruse që kalonte pushimet në Shqipëri, nuk ka qenë aksidentale, por një mekanizëm i sofistikuar biologjik.

©Kumtari.al

Read Previous

Fuga sugjeron që kuvendi i 11 dhjetorit t’i dërgojë ftesë Bashës, GP dhe Kryesisë.

Read Next

Ish-kryeministri ka dorëzuar zyrtarisht mandatin e deputetit, pas akuzave korrupsion dhe nisjes së hetimeve ndaj tij.