Vajzat afgane të lëna në errësirë ​​nga talebanët.

Ka kaluar një muaj që kur talebanët i ndaluan vajzat të frekuentojnë shkollat ​​e mesme në pjesën më të madhe të Afganistanit.
 
Është i vetmi vend në botë që ndalon gjysmën e popullsisë së tij të arsimohet. Gratë, përveç atyre në sektorin e shëndetit publik, nuk janë lejuar të kthehen ende në punë.
 
Gazetarja e BBC -së Yogita Limaye fitoi qasje ekskluzive në ish -ministrinë e çështjeve të grave në Kabul, e cila tani u zëvendësua nga ministri taliban për “përhapjen e virtytit dhe parandalimin e imoralitetit”,, dhe pyeti zëdhënësin e grupit për të ardhmen e grave në Afganistan.
Ky i fundit u shpreh se ata nuk i kanë ndaluar vajzat të shkojnë në shkollë, ato kanë zgjedhur vet të mos shkojnë.
Ai theksoi se së shpejti do të hapin shkolla të veçanta në të gjithë vendin.
“Gratë do të lejohen të punojnë në ato hapësira ku ka nevojë për ato”, – u shpreh zëdhënësi i grupit.

Read Previous

Vdekja e turistëve rusë / Ndryshon pista e hetimeve

Read Next

Zgjedhjet lokale në Maqedoni / Opozita e kryesuar nga VMRO DPMNE në avantazh