“Uroj që dielli i nxehtë i këtij behari ta kenë pjekur PD dhe Lulzimin”

Në seancën e parafundit parlamentare, Spiropali teksa bëri një përmbledhje të arritjeve, u shpreh se opozita duhet që në shtator të sjellë debatin parlamentar.

“Uroj që dielli i nxehtë i këtij behari ta kenë pjekur PD, Lulzimin dhe të tjerët dhe legjislaturën  e re që nis në shtator shtatori të sjellë me vetë përveç debatit parlamentar edhe arsyen dhe guximin për të bashkëpunuar për reforma në respekt të qytetarëve që asaj partie i caktoi rolin e pazëvendësueshëm të opozitës”, u shpreh Spiropali.

Ministrja përmendi edhe zgjedhjet, që siç tha ajo u vlerësuan edhe nga Bashkimi Evropian.  Ndërsa për Presidentin u shpreh se institucioni u çliruar nga një përdhosës.

“Zgjedhjet u vlerësuan si më të mirat, aty theksohet se votimi ishte i qetë dhe i sigurt. Vlerësohet reformimi i KQZ, zbatimi i teknologjive të reja, çmohet përfaqësimi gjinor, theksohet se qeveria përmbushua angazhimin e saj për mbajtjen e zgjedhjeve paqësore, të lira dhe të ndershme dhe me standard.  Me 104 vota çliruam institucionin e presidentit nga një përdhosës recidivist i kushtetutës dhe frymëzues i konfliktit politik.  Tani kemi përpara detyrën të zhvillojmë një proces të hapur për zgjedhjen e afërt të presidentit të ri”, u shpreh Spiropali.

Një vlerësim dhe falënderim kishte për deputetët  që zëvendësuan me mandatin e tyre opozitën që braktisi parlamentin.

“Punët e sesionit që kaloi marrin edhe një vlerë më të madhe duke marrë parasysh sifdat e paprecedente. Papjekurinë ulëritëse që opozita demonstroi me braktisjen e mandateve. Kjo sfidë e vuri kuvendit dhe Shqipërinë në një situatë të paprecedentë. Një falënderim i takon grave dhe burrave të opozitës që morën mandatet e përfaqësimit, duke i bërë një shërbim të vyer kushtetutës. Kush thotë ndryshe, nuk është dashamirës, por vetëm cinik dhe mendjengushtë që nga kjo punë nuk kupton, ose nga kjo punë paguhet”, tha Minitrja.

Read Previous

LDK-ja e sfidon në Kuvend Albin Kurtin për marrëveshjen e përkrahur nga Administrata Biden

Read Next

Serbia i kthen fjalën rrugës SHBA-ve