Trump: “Kam zhvilluar vaksinën kur të gjithë thanë se nuk ishte e mundur”

Ish-presidenti Donald Trump, në një deklaratë, kritikoi ekonominë e Presidentit Joe Biden dhe i kujtoi administratës se ai “e zhvilloi vaksinën kur të gjithë thanë se nuk ishte e mundur”.

“Kam zhvilluar vaksinën kur të gjithë thanë se nuk ishte e mundur, tani pa ‘Trump’, kjo është zgjidhja e tyre e vetme. Kjo administratë po shkatërron Amerikën para syve tanë, sepse nuk ka lidership, “tha Trump.

Gjatë fillimit të pandemisë së koronavirusit në maj 2020, Trump shkroi në Twitter, “puna e vaksinave duket SHUMË premtuese”.

Megjithatë, mediat ironizonin Trump për pretendimin e tij se një vaksinë do të ishte në dispozicion para vitit 2021. Pas pretendimit të Trump, NBC News sugjeroi se ish-Presidenti ishte në “një afat kohor të përshpejtuar që ekspertët e shquar të shëndetit dhe zhvilluesit veteranë të vaksinave thonë se nuk ka gjasa të mungojë një mrekulli”.

Me ndihmën e Operacionit Warp Speed ​​të Trump, shkencëtarët zhvilluan me sukses dhe morën miratimin e Administratës së Ushqimit dhe Barnave (FDA) për një vaksinë kundër koronavirusit në dhjetor 2020.

©Kumtari.al

Read Previous

Ndalimi i eksporteve të naftës amerikane do të ishte një ‘dhuratë për OPEC-un dhe Putinin’, thotë CEO i Big Oil.

Read Next

Krasta: Nuk zhgënjehem nga faqezinjtë që po udhëheqin vendin