Të pasurit po pasurohen gjithmonë dhe më shumë – dhe po nxisin një bum të avionëve privatë

Kërkesa për avionë privatë po lulëzon dhe prodhuesit e avionëve nuk mund të ndjekin ritmin. Edhe avionët e përdorur po zhduken nga tregu.

Ka pasur një bum të pasurisë, veçanërisht në mesin e tashmë të pasurve, pasi më shumë kompani bëhen publike dhe tregu i aksioneve arrin nivele rekord. Analistët thonë se shumë kompani të reja të listuara po blejnë avionët e tyre të parë të kompanisë.

Në Shtetet e Bashkuara, ngritjet dhe uljet e avionëve të biznesit janë rritur me 40% nga viti në vit. Ata janë në pikën e tyre më të lartë që para krizës financiare të vitit 2008, pjesërisht të nxitur nga pandemia pasi kompanitë e mëdha zgjeruan privilegjet e avionëve privatë për drejtuesit e tyre kryesorë.

Por tregu po tërheq gjithashtu individë, qofshin ata drejtues, themelues të startup-eve apo investitorë me fat të kriptove, me qindra milionët e tyre të parë që kërkojnë një lodër të re me një çmim të lartë.

“Kërkesa në këtë industri ka qenë me të vërtetë jashtë normës. Unë kam qenë në industri për 23 vjet dhe nuk kam parë kurrë diçka të tillë, “tha Ian Moore, shefi komercial i VistaJet, për CNBC.

Kërkesa për udhëtime private ajrore është rritur aq shumë, së bashku me krizën globale të zinxhirit të furnizimit, sa që disa klientë po i drejtohen tregut të avionëve të përdorur. Edhe atëherë, furnizimi i avionëve privatë të dorës së dytë është afër niveleve rekord.

@Kumtari.al

Read Previous

Humbi të afërmit në tërmetin para 2 viteve, këngëtarja rrëfen dhimbjen e thellë: Më keni munguar pafund

Read Next

Mbretëria e Bashkuar përfshihet nga stuhia / Dy të vdekur dhe më shumë se 100 kamionë të bllokuar në borë