SpaceX nis misionin Crew-3 për NASA-n, fluturimi i pestë njerëzor i kompanisë në hapësirë

Është lëshimi i tretë operacional i ekuipazhit të SpaceX për NASA-n deri më sot, dhe i pari nga shtimi i fundit në flotën e saj të kapsulave Crew Dragon, i quajtur Endurance nga astronautët e Crew-3. Misioni Crew-3 e çon numrin e astronautëve që SpaceX ka nisur në 18.

Misioni mbart tre amerikanë dhe një gjerman: astronautët e NASA-s Raja Chari, Tom Marshburn dhe Kayla Barron, dhe astronauti i Agjencisë Hapësinore Evropiane Matthias Maurer. Ky është fluturimi i parë në hapësirë për tre nga ekuipazhi: Chari, Barron dhe Maurer.

SpaceX zhvilloi anijen e saj kozmike Crew Dragon dhe rregulloi mirë raketën e saj Falcon 9 nën programin Commercial Crew të NASA-s, i cili i dha kompanisë 3.1 miliardë dollarë për të zhvilluar sistemin dhe për të nisur gjashtë misione operacionale.

kumtari.al

Read Previous

Mesazhi i koduar i Metës

Read Next

Tragjedia e filmit Alec Baldwin: Elektricisti padit Baldwin dhe ekuipazhin për neglizhencë