Sot përkujtohet masakra e Krushës së Madhe

Krusha e Madhe përkujton sot të vrarët dhe të masakruarit nga forcat serbe.

Më 25, 26 e 27 mars të vitit 1999, në fshatin Krushë të Rahovecit janë masakruar 243 persona, ndërsa 893 shtëpi private dhe shoqërore u dogjën.

Masakra e Krushës së Madhe është një nga masakrat më të turpshme e kryer mbi popullsinë civile dhe njëra ndër masakrat dhe vrasjet masive që u bënë prej paramilitarëve, policisë dhe ushtrisë okupuese serbe anekënd Kosovës.

Read Previous

Albin Kurti viziton sot Tiranën. Në fokus marrëveshja e Ohrit

Read Next

Ndryshon ora, akrepat shkuan 60 minuta përpara