Sot ka ndryshuar ora, 60’ mbrapa

Sot është dita e fundit e tetorit dhe dita kur akrepat e orës shkojnë 60 minuta pas për t’u futur në orën dimërore. Në shumicën e vendeve të kontinentit europian, ndryshimi i orës erdhi në orët e para të mëngjesit.

Këtë vit, ora ditore në pjesën më të madhe të Evropës zbatohet nga data 28 mars deri më 31 tetor. Amerikanët i kthyen orët përpara më 14 mars dhe do të kthehen në kohën e rregullt më 7 nëntor. Në këtë mënyrë, diferenca kohore midis SHBA-së dhe Evropës ndryshon katër herë në vit.

Sipas sondazheve, më shumë se 80 për qind e të gjithë qytetarëve të BE-së janë kundër ndryshimeve kohore. Është e paqartë se kur do të realizohet më në fund dëshira e tyre për t’i dhënë fund. Vendet anëtare të BE duhet të marrin vendimin. Në kryeqytetet e tyre, parlamentet duhet të vendosin nëse duan ose jo t’i japin fund ndryshimeve të kohës dhe cilën nga dy herët synojnë të përdorin për mirë. A duan të jetojnë në atë që quhet “koha e dimrit” gjatë gjithë vitit, apo duan që “ora e verës” të zbatohet 365 ditë në vit? Kjo mbetet për t’u parë.

Read Previous

The Sun i përvishet presidentit të Francës Macron : “Autokrat me iluzione madhështie”

Read Next

Nis evidentimi i dëmeve të shkaktuara nga tërmeti në Bulqizë