Sondazhi i CNN: Tre nga katër të rritur mendojnë se Facebook po e përkeqëson shoqërinë

Picture taken on May 12, 2012 in Paris shows an illustration made with figurines set up in front of Facebook’s homepage. Facebook, already assured of becoming one of the most valuable US firms when it goes public later this month, now must convince investors in the next two weeks that it is worth all the hype. Top executives at the world’s leading social network have kicked off their all-important road show on Wall Street — an intense marketing drive ahead of the company’s expected trading launch on the tech-heavy Nasdaq on May 18. AFP PHOTO/JOEL SAGET (Photo by Joël SAGET / AFP) (Photo credit should read JOEL SAGET/AFP/Getty Images)

Përafërsisht tre të katërtat e të rriturve besojnë se Facebook po e përkeqëson shoqërinë amerikane, zbulon një sondazh i ri i CNN i kryer nga SSRS, ku rreth gjysma thonë se njohin dikë që u bind të besonte në një teori konspirative për shkak të përmbajtjes së sajtit.

Amerikanët thonë, 76% deri në 11%, se Facebook e bën shoqërinë më keq, jo më të mirë, sipas sondazhit. Një tjetër 13% thonë se nuk ka asnjë efekt në asnjë mënyrë. Ky vlerësim përgjithësisht negativ vlen për gjininë, moshën dhe linjat racore. Edhe përdoruesit e shpeshtë të Facebook – ata që raportojnë se e përdorin faqen të paktën disa herë në javë – thonë 70% deri në 14% se rrjeti social dëmton, sesa ndihmon, shoqërinë amerikane. Edhe pse shumica në të gjitha partitë thonë se Facebook po bën më shumë dëm sesa mirë, kjo ndjenjë rritet në mesin e republikanëve (82%).
Midis shumicës së përgjithshme që mendon se Facebook po përkeqëson shoqërinë, megjithatë, ka më pak një konsensus dërrmues nëse vetë platforma është apo jo fajtori kryesor: 55% thonë se mënyra se si disa njerëz e përdorin Facebook-un është më shumë fajtor, me 45% që thonë kjo është më shumë për shkak të mënyrës se si funksionon vetë Facebook.

kumtari.al

Read Previous

Princi Harry thotë se ai e paralajmëroi shefin e Twitter-it një ditë para trazirave të Kapitolit

Read Next

Me armë dhe me maskë, vajza e re del natën rrugëve dhe tmerron banorët e Lezhës