Slloveni: Kërcënohen me vdekje kryeministri dhe Ministri i Mbrojtjes.

Mediat në Slloveni raportuan të dielën pasdite se kryeministri Janez Jansa dhe ministri i Mbrojtjes Matej Tonin të premten morën kërcënime me postë. Zyrat e kryeministrit dhe ministrit të Mbrojtjes konfirmuan më pas kërcënimet.
 
Siç raportohet nga media, të Premten, Kryeministri Janez Janša dhe Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Mbrojtjes Matej Tonin morën zarfa që përmbajnë kërcënime me vdekje në adresat e tyre të shtëpisë. Siç raporton portali i internetit Siol.net, zarfet përmbajnë shkronja dhe plumba të një kalibri më të madh. Sipas N1, dy të panjohur erdhën në shtëpinë e Tonin një javë më parë dhe thanë se po bënin matje për T2. Mësohet se ata janë arrestuar gjatë protestave të fundit për shkak të sulmit ndaj punonjësit të policisë.
 
Sipas portalit të internetit Siol.net, edhe kryeministri Janez Jansa mori një foto me një objektiv të vizatuar në zarf.
 
Një dërgues i panjohur gjithashtu vizatoi objektivat në një fotografi të familjes së tij. Mbi foto ishte një paralajmërim se “skuadrat janë në pritje të komandës”. Ai shtoi se kryeministri “do të bjerë i pari” dhe se të njëjtin fat do të kenë të gjithë mbështetësit e qeverisë së tij. Sipas Siol.net, policia tashmë po heton rastin.
 
Ministri i Mbrojtjes Matthew Tonin konfirmoi për N1 se kishte marrë një letër me një kërcënim dhe një plumb të kalibrit më të madh. Kërcënimi ndër të tjera thoshte: “Mendoni se ushtria do t’ju ndihmojë. Ju nuk do të jeni kur të ju gjykojmë në një mënyrë popullore. Dhe ajo kohë do të vijë së shpejti. Drejt e në kokë.”
 
 

Read Previous

Ndryshon ligji për “Bujqësinë”, zgjerim i skemës së subvencionit dhe blerje e superprodhimit

Read Next

Kreu i OBSH: “Pandemia është larg përfundimit”