Shqipëria sipas Departamentit Amerikan të Shtetit dhe Shqipëria sipas Edi Ramës e Yuri Kim

Çdokush që nuk i beson aktorëve politikë vendas, le të lexojë Raportin e Departamentit Amerikan të Shtetit, për të kuptuar gjëndjen reale të vendit.

1. E drejta për tu gjykuar nga një gjykatë e pavarur dhe brenda një afati të arsyeshëm – E SHKELUR.

2. Liria e shprehjes – E SHKELUR/KUFIZUAR.

3. E drejta për informim – E SHKELUR/ KUFIZUAR.

4. E drejta për të zgjedhur lirisht dhe midis alternativave politike – E SHKELUR.

4/1. Shitblerja e votës në 2021- FENOMEN MASIV

4/2. Qeveria në zgjedhje – SHFRYTËZOI DHE MORI AVANTAZHE NGA BURIMET PUBLIKE

5. Mbrojtja dhe respektimi i së drejtës së pronës private – E SHKELUR.

6. Pasuria dhe prona publike – E SHPËRDORUAR

7. Media – KRYESISHT ME PRONAR QË DUAN QEVERINË

8. Korrupsioni qeveritar – FENOMEN MASIV

8/1. Korrupsioni lokal/bashkiak -FENOMEN MASIV

9. Korrupsioni në sistemin e drejtësisë pas reformës – FENOMEN EKZISTUES

10. Emërimet në sistemin e drejtësisë – TË RREZIKUARA DHE TË POLITIZUARA

11. Sistemi i burgjeve – I MBIPOPULLUAR ME MANGËSI TË THEKSUARA

12. Dhuna në familje – FENOMEN NË RRITJE

13. Diskriminimi – FENOMEN I SHTUAR DHE PËR SHKAQE TË NDRYSHME

14. ETJ, ETJ.

Nuk ka të drejtë dhe nuk gjen një parim themelor kushtetues të funksionimit të shtetit të së drejtës që e kemi në rregull.

Këto janë faktet e nxjerra nga DASH, nga Amerika, jo nga shqiptarët, por për Shqipërinë e 2021!

 

P.S- Kjo është Shqipëria e dizenjuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit në raportin e fundit.

Shqipërinë e dizenjuar nga Edi Rama dhe Ambasadorja Yuri Kim e keni ndërmend të gjithë, kështu edhe krahasimet midis tyre secili mund t’i bëjë vetë.

 

Shënim: Ky shkrim po qarkullon në Whatsapp pas daljes së raportit të DASH për Shqipërinë për vitin 2021. ©Kumtari.al

Read Previous

SI MUND TË NDIHMOJË UKRAINA TË BASHKOHEMI ME KOSOVËN DHE ME EUROPËN

Read Next

Zelensky gjen kohë edhe të aktrojë- Refuzon të presë në Ukrainë Presidentin e GJermanisë Steinmeier