“Shkelje flagrante të Rregullores”/ Grupi Parlamentar i PD-së nis procedurat për shkarkimin e Lindita Nikollës

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike ka njoftuar se pas ngjarjeve të sotme në Kuvend, ka nisur procedurat për shkarkimin e kryetares së Parlamentit, zonjës Lindita Nikolla.

Në njoftim bëhet me dije se veprimi është ndërmarrë pas ndërprerjes së seancës dhe mos lejimit të deputetëve të DP të thonin fjalën e tyre.

Njoftimi: 

NJOFTIM I GRUPIT PARLAMENTAR TË PARTISË DEMOKRATIKE

Sot Edi Rama, i kapur në flagrancë nga drejtësia amerikane se ka korruptuar dhe bashkëpunuar me një angjent të FBI të lidhur me Rusinë, jo vetëm iu fsheh Kuvendit, por detyroi Lindita Nikollën të mbyllë Parlamentin.

Veprimi i sotëm i Kryetarës së Kuvendit, është akt i paprecedent në 32 vjet demokraci. Në shkelje flagrante të Rregullores, Kryetarja e Kuvendit i mohoi të drejtën deputetëve të Kuvendit që të diskutojnë për çështjet e përfshira në Rendin e Ditës, duke përdhosur parlamentarizmin dhe duke minuar funksionimin demokratik të Kuvendit.

Ndërsa drejtësia amerikane asgjësoi politikisht Edi Ramën, duke faktuar para botës mbarë, lidhjen e tij korruptive me një zyrtar të FBI-së, të lidhur me Rusinë, Kryetarja e Kuvendit asgjësoi Parlamentin për llogari të Edi Ramës.
Gjithashtu, nga sot Parlamenti i Shqipërisë ka humbur mundësinë për të funksionuar në mënyrë demokratike dhe përgjegjës për këtë janë vetëm Edi Rama dhe Lindita Nikolla.

Për shkak të shkeljes flagrante të Rregullores, minimit të parlamentarizmit dhe funksionimit demokratik të Kuvendit, Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike, bazuar në pikën 4, të nenit 114 të Rregullores, ka vendosur të nis procedurën për shkarkimin e Kryetares së Kuvendit znj. Lindita Nikolla.

Read Previous

PD propozoi futjen e çështjes “McGanigal” në rend dite, mazhoranca e hodhi poshtë

Read Next

Pse pas korruptimit të zyrtarit të FBI-së qëndron Edi Rama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *