Shënohet 40 vjetori i inagurimit të Muzeut Historik Kombëtar

Sot shënohet 40 vjetori i inagurimit të Muzeut Historik Kombëtar.
Muzeu u inagurua në 28 Tetor 1981. Për ngritjen e tij u punua për gati 3 vjet nga një grup specialistësh nga më të mirët në vend.
Muzeu Historik Kombëtar është muzeu më i madh në Shqipëri dhe një nga më të rëndësishmit. Në mjediset e muzeut gjenden rreth 5000 objekte, të cilat i përkasin një periudhe relativisht të gjatë kohore duke filluar nga mijëvjeçari IV para Krishtit dhe deri në gjysmën e dytë të shekullit XX.

Read Previous

Blerja e energjisë zhvlerëson lekun, euro kërcen në nivelin më të lartë që nga korriku

Read Next

“Një marrëveshje është arritur”, politikania boshnjake deklaratë të fortë: Palmer kishte dijeni për ndarjen e Kosovës; si lidhet me ‘rastin Berisha’