Shanghai përgatitet të lehtësojë masat e Covid ndërsa fabrikat rihapen

 Gazeta Kumtari 

Shanghai po përgatitet të lehtësojë bllokimin e tij për mbi 25 milionë banorët e qytetit me autoritetet që shpresojnë se transmetimet e Covid do të kufizohen kryesisht në objektet e karantinës.

Fabrikat po kthehen në prodhim në sisteme të mbyllura.

Mes shpërthimit më të keq të Kinës që nga Wuhan në fillimin e pandemisë, Shanghai vazhdon të raportojë dhjetëra mijëra raste në ditë, me shumicën në mesin e njerëzve në karantinë ose izolim. Të hënën, Reuters raportoi se zyrtarët kishin vendosur një objektiv për të arritur “zero-Covid në nivel komuniteti” deri të mërkurën.

Aktualisht, të gjitha rastet pozitive duhet të izolohen, kryesisht në magazina masive të stilit të konvikteve, ose në spitale nëse kërkohet trajtim. Niveli zero i Covid-it në komunitet do të jetë arritur pasi të mos ketë përhapje të mëtejshme midis popullatës lokale jashtë ambienteve të karantinës dhe izolimit. Arritja e një objektivi të tillë çoi në një lehtësim të kufizimeve në qytete të tjera gjatë shpërthimeve të fundit./©kumtari.al

 

Read Previous

Bordi i transparencës/ Debate ne Komisionin e Ekonomisë

Read Next

Lufta në Ukrainë: A mund ta ushqejë India botën?