Sëmundjet kronike, shkaqet kryesore të vdekjeve në Evropë dhe Amerikë / Ja cilat janë ato

Gjashtë në dhjetë amerikanë jetojnë me të paktën një sëmundje kronike, si sëmundjet e zemrës dhe goditjet në tru, kanceri ose diabeti. Këto dhe sëmundje të tjera kronike janë shkaqet kryesore të vdekjeve dhe paaftësisë në Amerikë, dhe ato janë gjithashtu një shtytës kryesore e kostove të kujdesit shëndetësor, sipas CDC
Po ashtu janë deri tani shkaku kryesor i vdekshmërisë në Evropë, duke përfaqësuar 77% të barrës totale të sëmundjeve dhe 86% të të gjitha vdekjeve, sipas OBSH.
 
Shumica e sëmundjeve kronike mund të parandalohen duke ngrënë mirë, duke qenë fizikisht aktivë, duke shmangur duhanin dhe pirjen e tepërt dhe duke bërë kontrolle të rregullta shëndetësore.
© Kumtari.al

Read Previous

Meghan jep një tjetër intervistë surprizë / Çfarë do të zbulojë ajo këtë herë

Read Next

Qeveria nuk heq dorë: TEC-i Vlorës me koncesion, do mbulojë 20% të deficitit të energjisë