Rregullat e reja të Facebook për rikthimin e Donald Trump

Donald Trump do të lejohet të kthehet në Facebook,por do t’i nënshtrohet rregullave të reja të veçanta kur ta bëjë këtë.

Kompania mëmë Meta njoftoi se do të heqë një ndalim për ish-presidentin që hyri në fuqi pothuajse saktësisht dy vjet më parë, pas sulmeve në Kapitol. Ai ishte ndaluar mes sugjerimeve se kishte përdorur mediat sociale për të inkurajuar trazirat. Por tani, Meta thotë se ato shqetësime sigurie nuk mbeten më dhe rreziku është ulur. Si i tillë, ai do të lejojë zotin Trump të kthehet.

Por kur ta bëjë këtë, do të vendosë disa rregulla që synojnë ta ndalojnë  të veprojë në të njëjtën mënyrë në të ardhmen. Për më tepër, ato do të zbatohen edhe për figura të tjera publike.

Vendimi u njoftua në një postim në blog nga presidenti i Metës për çështjet globale, Nick Clegg. Ky i fundit sugjeroi se kthimi i zotit Trump kishte qenë një çështje e fjalës së lirë, si dhe duke treguar se arsyet pas ndalimit tani ishin më pak të zbatueshme.
“Për shkak se ai ka thyer rregullat e faqes më parë, Donald do të përballet me “dënime të forta” për çdo shkelje të mëtejshme, tha zoti Clegg. Nëse ai ka postuar “përmbajtje  dhunuese”, ajo do të hiqet dhe ai do të pezullohet nga një muaj deri në dy vjet. Kjo është pjesë e një protokolli të ri që synon të kufizojë rrezikun e llogarive gjatë kohës së trazirave civile.”

Ky protokoll i ri shikon gjithashtu përmbajtjen që  “kontribuon në llojin e rrezikut që u materializua më 6 janar, si p.sh. përmbajtje që delegjitimon zgjedhjet e ardhshme”. Postime të tilla mund të jenë të kufizuara në shtrirjen e tyre, shtoi Nick, dhe nëse njerëzit i postojnë vazhdimisht, atëherë ata mund të mos jenë në gjendje të reklamojnë në platformë./Lapsi.al

Read Previous

Ekskluzive: Brenda lidhjes jashtëmartesore dhe jetës së dyfishtë të nxitur nga paratë e gatshme të Charles McGonigal, gjahtari i spiunëve të FBI-së i akuzuar për marrjen e parave ruse

Read Next

Skandali McGonigal/ Fuga: Rama duhet t’i përgjigjet shqiptarëve për akuzat