Robërit e luftës/Zelensky: I propozoj Federatës Ruse të shkëmbejmë “djalin tuaj”me djemtë dhe vajzat tona që tani janë në robëri ruse

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky i ka propozuar Rusisë shkëmbimin e politikanit dhe oligarkut ukrainas të arrestuar pro-rus, Viktor Medvedchuk, i konsideruar i afërt me Putin, me ukrainasit e zënë rob nga forcat ruse.

“I propozoj Federatës Ruse të shkëmbejmë “djalin tuaj”me djemtë dhe vajzat tona që tani janë në robëri ruse. Është e rëndësishme që forcat tona të zbatimit të ligjit dhe ushtria gjithashtu ta marrin në konsideratë këtë mundësi, “-tha Zelensky në fjalimin e tij të përnatshëm.

Zelensky gjithashtu paralajmëroi Rusinë se forcat ukrainase do të kapnin më shumë ushtarë.

“Ne do të gjejmë të vërtetën e plotë për gjithë këta. Pavarësisht se sa kohë dhe përpjekje duhet, ne do t’i gjejmë të gjithë. Le të jetë Medvedchuk një shembull për ju,” tha Zelensky. “As ish-oligarku nuk shpëtoi. Çfarë të themi për shumë kriminelë ordinerë nga mesi i askundit rus. Do t’i marrim të gjithë.”

Medvedchuk u arrestua në një “operacion special”, njoftoi Zelensky të martën.

Read Previous

Shteti hungarez bëhet aksioner në ALBtelecom dhe ONE

Read Next

Në luftë për më shumë se sa ishin të dashuruar / Vazhdon saga e gjyqeve midis Johnny Depp dhe Amber Heard