Për një kimi më të gjelbër/ Ndahet Çmimi Nobel 2021 në Kimi

Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave ka ndarë Çmimi Nobel në Kimi 2021 për Benjamin List dhe David MacMillan “për zhvillimin e organokatalizës asimetrike”, e cila ka ndikuar në kërkimet farmaceutike dhe e ka bërë kiminë më të gjelbër.

“Një mjet gjenial për ndërtimin e molekulave”, e ka cilësuar Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave këtë zbulim të List dhe MacMillan.

Benjamin List dhe David MacMillan

kumtari.al

Read Previous

Me çfarë kostoje do ta paguajë njerëzimi “revolucionin e gjelbër”?

Read Next

Shtyhet data e fillimit të vitit të ri akademik