OBSH miraton vaksinën indiane Covaxin

Organizata Botërore e Shëndetësisë miratoi të mërkurën vaksinën Covaxin COVID-19 të prodhuesit indian të barnave, Bharat Biotech, për përdorim urgjent.

Miratimi do të ndihmojë me boshllëqet në furnizimet globale të vaksinave të koronavirusit, veçanërisht në vendet me të ardhura të ulëta, dhe të nxisë programin Covax të mbështetur nga Kombet e Bashkuara që synon adresimin e pabarazisë së vaksinave COVID-19.

OBSH tha në një deklaratë se vaksina me dy doza e Bharat Biotech, e prodhuar në Indi, është 78% kundër COVID-19.

Vaksina e mbështetur nga qeveria indiane është  e përshtatshme për vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme për shkak të kërkesave të lehta të ruajtjes.

kumtari.al

Read Previous

Rusia dëbon gazetarin e dytë të huaj në 2 muaj

Read Next

Dyshime për sabotim në setin e filmit të Baldwin