OBSH : Ka të ngjarë që Omicron të ‘tejkalojë’ variantin Delta

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) paralajmëroi të hënën se varianti Omicron COVID-19 ka të ngjarë të konkurrojë Delta, në vendet që vuajnë nga të dy llojet, pasi shkencëtarët parashikojnë se lloji i virusit me shumë mutacion dhe potencialisht më rezistent ndaj vaksinave mund të bëhet dominues në shumë vende, deri në fund të vitit.

“Ka të ngjarë që Omicron të tejkalojë variantin Delta ku ndodh transmetimi në komunitet,” shkroi OBSH në Twitter.

OBSH tha se që nga 9 dhjetori, rastet e Omicron janë zbuluar në 63 vende, nga 57 vende dy ditë më parë.

OBSH theksoi se nivelet globale të rrezikut në lidhje me variantin mbeten “shumë të larta”. Ndërsa shfaqja e shpejtë dhe shkalla e lartë e transmetimit të Omicron ka shqetësuar ekspertët, ka indikacione të hershme që varianti mund të mos jetë aq vdekjeprurës ose të mbingarkojë spitalet me raste të rënda në të njëjtën shkallë si valët e mëparshme.

OBSH vuri në dukje se gjetjet paraprake tregojnë se infeksionet Omicron mund të jenë “më pak të rënda” se Delta, por autoriteti shëndetësor global shtoi se është shumë herët për të bërë ndonjë përfundim të fortë në lidhje me ashpërsinë e llojit.

“Duhen më shumë të dhëna për të kuptuar profilin e ashpërsisë,” shkroi OBSH.

©Kumtari.al

Read Previous

Alibaba pushon nga puna gruan që pretendoi për ngacmim seksual

Read Next

Jepini shumicës atë që i takon