Ngjarje dhe informacione historike jashtëzakonisht interesante që, nuk do të gjeni në asnjë libër historie

Këto janë disa informacione shumë interesante që nuk do t’i gjeni në asnjë libër historie. 

 1. Ura e ujësjellësit Pont du Gard, ndërtuar 2000 vjet më parë nga romakët në jug të Francës, është ende në përdorim sot.

 

 1. Në 1941, gjatë Luftës së Dytë Botërore, një qen i quajturJuliana iu akorduar ‘Kryqi Blu’ për shkak se duke urinuar mbi një bombë neutralizoi atë. 

 1. Piruni, në Evropë për herë të parë u përdor në Itali për të ngrënë makarona dhe u shpik nga kinezët.

               Çudia është se vetë kinzët e harruan këtë shpikje dhe e vazhduan rrugën e tyre me shkopinjtë. 

 1. WinstonChurchill ka më shumë se 500 piktura të vizatuara nga ai vetë.  

         

                            Picasso mendonte se Churchill do të zgjidhte artin si karrierë.  

 1. Paralajmërimi më i hershëm i gjetur deri tani “Kujdes nga qeni” është gjendur në qytetin e Pompeit.

 1. Kjo është situata aktuale e vendit ku u vra Jul Cezari. 

 1. Figura e një maceje në një unazë 2700-vjeçare të Egjiptit të Lashtë.

 1. Disa Samurai, gjatë një turneu botëror të organizuar nga Japonia në vitin 1864 për të njohur botën, pozojnë para statujës së Sfinkit të Madh në Giza, Egjipt.
 1. Gjatë krizës financiare të vitit 1720, Parlamenti Britanik diskutoi rreth vendosjes së të pasurve në thasë plot gjarpërinj helmues dhe hidheshin në lumin Thames. 

 1. E para ankesë klienti në histori është gjetur në qytetin Ur, pranë lumit Eufrat, i cili ishte një qendër tregtare nga 3500 p.e.s. deri në 1850 p.e.s.

 

 1. Ora e parë në histori që përmbante harta u shfaq në vitet 1920.

 1. Kështu i ëndërronin njerëzit e viteve 1900 vitet 2000, njerëzit e së ardhmes do ecnin mbi ujë me ndihmën e balonave. 

 1. Jean, përherë të parë u përdor nga Levi Strauss, një emigrant hebre. 

 1. Qyteti Nördlingen, në Gjermani, është ndërtuar në një krater të hapur nga një meteor që goditi tokën 14 milion vjet më parë. 

 1. Këto që shihni janë modelet e propozuara dhe të refuzuara për Kullën Eifel. 

 1. Pilotët britanikë, për të ndaluar bombat fluturuese gjermane, i afroheshin bombës dhe duke i prekur krahët e bombës me krahët e tyre u devijonin atyre destinacionin.

 1. Kjo është një biletë e klasit të parë e Titanik, që nëse do konvertohej në vlerën e ditëve tona do të kushtonte rreth 100,000 dollarë. 

 1. Barrikadate fotografuara në rrugët e Parisit gjatë Revolucionit Francez të 1848.

Read Previous

Emil Krebs – gjeniu poliglot që dinte shqipen

Read Next

“Prediko ujë për të tjerët e pi verë për vete”