NFT është fjala e vitit, sipas Collins Dictionary

Fraza NFT është bërë fjala e vitit nga Collins Dictionary. Ai thotë se përdorimi i shkurtesës u rrit me më shumë se 11,000% në 2021, raporton BBC.

NFT-të janë certifikata për të thënë se zotëroni diçka dixhitale – kështu që versionet origjinale të videove virale, memeve ose tweet-eve mund të shiten sikur të ishin art. Dhe nga videoja e Charlie Bit My Finger te fotografia e gorillave Harambe, shitjet e NFT i kanë bërë disa njerëz shumë të pasur këtë vit. Alex Beecroft i Collins Dictionary tha se ishte “e pazakontë” që një shkurtim të shënonte një rritje kaq masive në përdorim. “Nëse NFT do të ketë një ndikim të qëndrueshëm, nuk është përcaktuar ende, por prania e saj e papritur në bisedat në mbarë botën e bën atë shumë qartë fjalën tonë të vitit”, shtoi ai.

Fjala e vitit 2020 ishte “lockdown” – dhe ndikimi i pandemisë në gjuhë mbetet i fortë. “Pingdemic” është në listën e këtij viti, pas rregullave për vet-izolimit, dhe nga ana tjetër presionit mbi fuqinë punëtore në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar. “Hybrid working” dhe “double-vaxxed” kanë parë gjithashtu një bum në përdorim, thotë Collins.

©Kumtari.al

Read Previous

COVID-19 në vendin tonë / Përkeqësohet gjendja e koronavirusit, rritet numri i viktimave

Read Next

Zjarr pranë Uzinës 12 në Elbasan