Negociatat/ Ursula Von der Leyen: Historike, ky është suksesi juaj

European Commission President Ursula von der Leyen addresses a press conference during a visit to the VTT Technical Research Centre of Finland in Espoo on October 4, 2021. – Finland OUT (Photo by Markku Ulander / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT (Photo by MARKKU ULANDER/Lehtikuva/AFP via Getty Images)

Ursula Von der Leyen: Është suksesi juaj i qytetarëve tuaj që keni punuar shumë për të arritur deri këtu dhe keni treguar përkushtim për vlerat tona, këmbëngulje, keni pasur besim tek procesi drejt BE-së, keni një shoqëri civile të gjallë dhe keni bërë shumë reforma. Ju i keni bërë të gjitha këto ndryshime jo vetëm për rrugën drejt BE-por për vendin tuaj. Ne si KE ju kemi mbështetur gjatë gjithë rrugës dhe do vazhdojmë ta bëjmë.

Mbi negociatat, pas konferencës sot, komisioni dhe ekipet negociuse do fillojnë punën sot, shqyrtimi dfo jetë hapi I parë dhe do bëjë të mundur që Shqipëria dhe RMV të dinë detyrat.

Ne do vazhdojmë të jemi më afër në pikat kyçe, psh. Shqipëria do bashkohet për mbrojtjen civile evropiane dhe kjo do rrisë përballjen mbi emergjencat civile, tërmetet apo aspektet tjera që BE të jetë aty dhe do të mbështesë sa herë që do ketë shkaqe të tilla.

Maqedonia e Veriu do shqyrtojë marrëveshjen Frontex. Ju mund të mbështeteni tek ne që të gjitha ligjet të përkthehen në gjuhën maqedonase.

Pika e tretë. Përfitimet do të vijojnë teksa keni rrugën BE, do ketë rritje investimesh, bashkëpunime në pikat kyçe, punësime të reja, mundësi të reja, për këtë kanë pritur kaq gjatë qytetarët tuaj. Në fund, I dashur Edi, I dashur Dimitr, ju keni treguar kaq shumë lidershqip, vizion, durim strategjik por në këto kohë me sfida të mëdha të sulmit brutal rus ju keni treguar bashkimit tuaj me vlerat evropiane. Urime, fillimi të negociatave me dy vendet është një sukses I presidencës cceke kjo është ngritur nga puna e presidencave të mëparshme.

Populli shqiptar dhe ai I maqedonisë së veriut e meritojmë, ne do jemi bashkë dhe do I presim dy vendet në union.

Read Previous

Zjarri në autostradën Lezhë – Milot

Read Next

Hapja e negociatave, Rama: Faleminderit mbarë popullit shqiptar, i cili kurrë nuk u dorëzua