Ndalimi i eksporteve të naftës amerikane do të ishte një ‘dhuratë për OPEC-un dhe Putinin’, thotë CEO i Big Oil.

Presidenti Joe Biden ka nisur tashmë ndërhyrjen më të madhe, në dekadë, në tregjet e energjisë.

Për javë të tëra, demokratët kanë kërkuar që Biden të shkojë edhe më tej se hapja e rezervave strategjike të naftës, duke i ndaluar kompanitë amerikane të naftës të transportojnë naftë jashtë shtetit. Pavarësisht presionit nga ligjvënësit në partinë e tij, Biden deri më tani është përmbajtur nga ndërmarrja e hapit më ekstrem, ndalimit të eksporteve të naftës.

Një zëdhënës nga Shtëpia e Bardhë nuk pranoi të komentojë. Por CEO i Institutit Amerikan të Naftës, Mike Sommers, i tha CNN se grupi i fuqishëm i tregtisë së naftës dhe gazit po merr “absolutisht” seriozisht rrezikun e një ndalimi të eksportit, duke u mbështetur te demokratët e moderuar për t’ua larguar këtë ide zyrtarëve të Shtëpisë së Bardhë.

©Kumtari.al

Read Previous

Era Saraçi hedh posht zërat për ndarjen e prindërve të saj

Read Next

Trump: “Kam zhvilluar vaksinën kur të gjithë thanë se nuk ishte e mundur”