Ndahet midis tre studiuesve Çmimi Nobel në Fizikë

Çmimi Nobel i këtij viti në Fizikë ndahet midis tre studiuesve. Gjysma e çmimit  i jepet Syukuro Manabe dhe Klaus Hasselmann “për modelimin fizik të klimës së Tokës, përcaktimin e ndryshueshmërisë dhe parashikimin e besueshëm të ngrohjes globale”, gjysma tjetër shkon për Giorgio Parisi “për zbulimin e ndërveprimit të çrregullimit dhe luhatjeve në sistemet fizike nga shkallët atomike në ato planetare ”.

“Jam shumë i lumtur që ata i kushtuan vëmendje problemit të klimës”, është mësuar të jetë shprehur Hasselmann në një intervistë të shkurtër, menjëherë pas lajmit për Çmimin Nobel.

kumtari.al

Read Previous

Tensionet midis Azerbajxhanit dhe Iranit

Read Next

COVID-19 në vendin tonë/7 humbje jete dhe 617 raste të reja