Meghan fiton betejën me Mail on Sunday për thyerje të privatësisë

Dukesha e Sussex-it bëri thirrje për një riformulim të “industrisë së tabloidëve” dhe tha se ajo kishte qenë e durueshme “përballë mashtrimit, frikësimit dhe sulmeve të llogaritura”, pasi fitoi betejën e saj trevjeçare të privatësisë me Mail on Sunday për një letër drejtuar babait të saj të larguar.

Meghan paditi Associated Newspapers Limited (ANL), gjithashtu botues i Mail Online, për pesë artikuj që riprodhonin pjesë të letrës “personale dhe private” drejtuar Thomas Markle, 77 vjeç, në gusht 2018.

Dukesha, 40 vjeçe, fitoi çështjen e saj në fillim të këtij viti, kur një gjyqtar i gjykatës së lartë dha një gjykim të përmbledhur në favor të saj pa pasur nevojë për një gjyq. Por ANL apeloi me arsyetimin se çështja duhet të shkojë në gjyq për pretendimet e Meghan duke përfshirë shkeljen e privatësisë dhe të drejtës së autorit. Duke e hedhur poshtë apelin, gjyqtarët e gjykatës së apelit Sir Geoffrey Vos, Dame Victoria Sharp dhe Lord Justice Bean mbështetën vendimin e Lord Justice Warby për të dhënë gjykim të përmbledhur dhe vendosën se : “Ato përmbajtje ishin personale, private dhe jo çështje të interesit legjitim publik,” tha Vos në një përmbledhje të vendimit të lexuar me zë të lartë.

Në një deklaratë, dukesha tha: “Kjo është një fitore jo vetëm për mua, por për këdo që ka ndier ndonjëherë frikë të ngrihet për atë që është e drejtë. Ndërsa kjo fitore është një precedent, ajo që ka më shumë rëndësi është se ne tani jemi mjaft të guximshëm për të riformuar një industri të tabloidëve që i kushtëzon njerëzit të jenë mizorë dhe të përfitojnë nga gënjeshtrat dhe dhimbja që ata krijojnë.

“Që nga dita e parë, unë e kam trajtuar këtë padi si një masë të rëndësishme të së drejtës kundër të gabuarës. I pandehuri e ka trajtuar si një lojë pa rregulla. Sa më gjatë ta zvarritnin atë, aq më shumë mund të shtrembëronin faktet dhe të manipulonin publikun (madje edhe gjatë vetë apelit), duke e bërë një çështje të drejtpërdrejtë jashtëzakonisht të ngatërruar në mënyrë që të gjeneronte më shumë tituj dhe të shiste më shumë gazeta – një model që shpërblen kaosin mbi të vërtetën./The Guardian

©Kumtari.al

Read Previous

Basha në Kuvend: “Ujku është në këtë sallë, dhe pak metra larg madje”

Read Next

“Fëmijët tanë nuk do t’i vrasë më askush”, Emigrantët ofrojnë 30 mijë euro për të kapur vrasësin e Deçanit