Manjani: Fabula e rilindjes

Nga Ylli Manjani

Dmth, për ta përmbledhur fabulën e rilindjes:

Për disa fjalë, ku përmendeshin 700 mijë euro në një videoregjistrim ndëmjet shokësh (Meta -Prifti), u thirr një protestë e dhunshme e cila degjeneroi në dhunë të përgjakshme. Me viktimat e kësaj dhune Rilindja vijon të mashtrojë për të ndenjur në pushtet.

Ndërkohë vetë rilindja në pushtet kapet mat me qindra mijë euro nëpër dyshekë e aspiratorë; miliona euro në koncensione e inceneratorë; miliona të tjera që shpërndan nëpër miq pa garë; mijëra metra katrorë pasuri publike që e japin sikur t’ua ketë lënë baba. Sillen si pronarë të Shqipërisë dhe skllavopronarë të shqiptarëve.

Kapet mat duke blerë vota e vjedhur pushtet. Kapet mat duke blerë edhe Amerikanër, të cilët e ndihmojnë të shkatërrojë opozitën dhe demokracinë. Dhe këta të fundit për disa qindra mijë dollarë e bëjnë. Kapet mat duke thyer embargo e duke afruar rusë në kocensione..

Të gjitha këto ngjarje janë të faktuara me fakte dhe jo me fjalë. Të faktuara edhe ndërkombëtarisht.

Me fjalët pa euro të Metës e Priftit, nuk mund të mbulohen dot më eurot pa fjalë të zëna në flagrancë në aspiratorët, inceneratorët e duart korruptive të rilindjes.

E megjithatë, fajin e ka Saliu!!

Nuk e di, dmth…

Read Previous

Gripi i syrit/ Mjekët: Mostrajtimi në kohë e dëmton rëndë syrin

Read Next

Pandora, kutia, e Pandorës, dhe heshtja!