“Lugina e planeteve”

“I emërtuar kështu nga disa zyrtarë të NASA-s, është ndoshta vendi më i çuditshëm në shkretëtirën libiane në Afrikë, nëse jo më i çuditshmi në botë.

Në këtë luginë, gurët e mëdhenj marrin forma planetare dhe për vizitorët është si të jesh në hapësirë.
Diametri mesatar i çdo guri arrin rreth 10 metra, këto sfera janë afër njëra-tjetrës, afro 30 km.
Një veçori e kësaj lugine është se ka një fund shkëmbor pa ujë dhe asnjë gjurmë drenazhimi.

kumtari.al

Read Previous

Privati po rrjep paturpësisht shqiptarët

Read Next

Ukraina mohon dislokimin e ushtrisë ruse në kufi, ndërsa ministri i mbrojtjes jep dorëheqjen