Ligji ri i Tatimeve, Rama ligjëron korrupsionin ndaj administratës

Nga Klodian Tomorri

Tek ligji i ri per tatimin mbi te ardhurat eshte zgjeruar gama e shpenzimeve te pazbritshme per efekte fiskale. Qeveria ka propozuar dhe Parlamenti ka votuar qe rryshfeti dhe mitdhenia te klasifikohen si shpenzime te pazbritshme per efekte fiskale.

Pra nga sot dhenia e rryshfetit merr karakter fiskal. Biznesit qe japin rryshfete lart e poshte tek zyrtaret dhe ministrat mund ti deklarojne ato ne bilancet e tyre, por ne rubriken perballe do te duhet te llogarisin dhe tatim fitimin 15 per qind.

Megjithate ky eshte vetem hapi i pare. Ne amendimin tjeter te ligjit per tatimin mbi te ardhurat rryshfetin do ta klasifikojme si shpenzim te zbritshem. Pra kur biznesi jep 1 milione euro tek ministri per te marre nje tender ska pse paguan dhe tatim fitimin 15 per qind per kete 1 milione eurosh.

Se me Mertirin dhe Zoton keshtu i gjeti belaja keta. Ngaqe ja moren leket paradhenie s’ja u prishin dot kontraten tani dhe thone s’na le arbitrazhi. Po te ishte rryshfeti shpenzim i zbritshem do e kishin amortizuar deri tani ata. Prandaj duhet bere dhe kjo pune.

Vazhdon modernizimi i regjimit fiskal sipas direktivave te OECD-se.

No photo description available.

No photo description available.

Read Previous

PD ngre akuzat e forta/ Xhaçka emëron diplomate bashkëshorten e narko-trafikantit turk

Read Next

Kallaji i rrogave…