Lajm i mirë

 Gazeta Kumtari 

Titujt mund të jenë të vështirë, por jo të gjitha lajmet janë lajme të këqija.

Librat përtej kufijve: gëzim teksa rihapet libraria e bombarduar në Gaza.

Një mbështetje e gjerë globale ka mundësuar që një librari e dashur për komunitetin të rihapë dyert e saj pasi ishte shkatërruar nga një sulm ajror izraelit.

Pas një përpjekjeje ndërkombëtare për mbledhjen e fondeve që tërhoqi 250,000 dollarë (189,000 £) në donacione, dyqani i dashur i Mansour – i themeluar 22 vjet më parë – është ngritur nga hiri në një vend të ri, më pak se 100 metra nga vendi i bombarduar.

“Është më shumë se një librari: njerëzit do të hynin atje, do të uleshin në dysheme dhe do të lexonin libra, si në një bibliotekë,” tha avokati anglo-amerikan për të drejtat e njeriut, Clive Stafford Smith. “Është një institucion komunitar. Samiri është jashtëzakonisht mirënjohës për gjithçka që njerëzit kanë bërë.”

Harry Potter book among rubble in the bombing’s wake


Në një botë të mbushur me lajme negative dhe të trishta, ne kemi nevojë çdo ditë për një lajm pozitiv, për një lajm të mirë e motivues. Këtë lajm do ua sjellë Gazeta Kumtari 

©kumtari.al

Read Previous

Basha pranoi se nuk ka vizë udhëtimi për në SHBA

Read Next

Gjermani, parandalohet rrëmbimi i ministrit të Shëndetësisë