Kuvendi Kombëtar i PD/ Ja ndryshimet statutore që pritet te miratohen

Në Kuvendin e sotëm të Partisë Demokratike të Shqipërisë të thirrur nga ish-kryeministri, Sali Berisha u kërkuan ndryshimet e paralajmëruara statutore.

Krijimi i një Komisioni Tranzitor, rithemelimi me 15 anëtarë do të ushtroje të gjitha kompetencat që i takojnë organeve të PD-së, me përjashtime të atyre që i takojnë Kuvendit Kombëtar.

Kryetari zgjidhet sipas parimit “një anëtar një votë”.

Ndërsa, çdo akt i organeve të partisë i ndërmarrë para hyrjes në fuqi të këtij statuti dhe që bie në kundërshtim me dispozitat e tij, shfuqizohet automatikisht me hyrjen në fuqi të statutit.

Read Previous

Emrat e anëtarëve për komisionin që do drejtojë Kuvendin Kombëtar

Read Next

Ja kush do e drejtojë PD deri në kuvendin e 22 marsit.